10 vragen aan anne vrieze onsnh

10 vragen aan Anne Vrieze

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Anne Vrieze, ik ben getrouwd met Rob en heb twee volwassen kinderen: Eva en Jeroen. Vanaf 2008 ben ik ondernemer.

Wat zijn je hobby’s/interesses?

Ik houd heel erg van zeilen. Als het maar enigszins mooi weer is, dan zijn Rob en ik te vinden op onze zeilboot op het IJsselmeer. Verder gaan we graag op vakantie naar verre mooie landen!

Hoe heet je bedrijf?

Ik heb drie bedrijven: WWZ Consultancy, WWZ Academie en de Zorgondernemer Academy.

Wat doet jouw bedrijf?

Alle drie mijn bedrijven zijn gericht op zorg en ondersteuning. Met WWZ Consultancy bied ik advies en projectleiding aan gemeenten en zorg- en welzijnsinstellingen. WWZ Academie leidt mensen, veelal werkzoekenden, op tot de beroepen Wmo consulent, jeugdconsulent en consulenten in sociale wijkteams. Met de Zorgondernemer Academy bied ik samen met een zakenpartner business coaching aan ondernemers in de zorg.

Hoe lang bestaat je bedrijf?

WWZ Consultancy is mijn oudste bedrijf. Dat bestaat sinds 2008. In 2014 heb ik de WWZ Academie opgericht en met de Zorgondernemer Academy zijn we begin 2017 gestart.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Het is mijn missie dat iedereen, ongeacht welke beperking dan ook, echt kan meedoen in de samenleving. Als beleidsadviseur zorg en welzijn binnen de gemeentelijke overheid heb ik me daar bijna 20 jaar voor ingezet. Nu doe ik dat als zelfstandige via advies en educatie.

Wie zijn jouw klanten?

De klanten van WWZ Consultancy zijn gemeenten en zorg- en welzijnsinstellingen.

WWZ Academie klanten zijn mensen die op zoek zijn naar een om- of bijscholing en graag willen werken in de zorg.

Van de Zorgondernemer Academy zijn de klanten ondernemers in de zorg, die werken als zelfstandige of met een klein team.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Mensen kiezen voor mijn bedrijf, omdat ze mij zien als de deskundige met kennis over het sociale domein. Ze kiezen specifiek voor de WWZ Academie, omdat ik daarmee online opleidingen bied en mensen deze dus kunnen volgen vanuit huis.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Op 21 maart 2017 ben ik uitgeroepen tot Zaanse Zakenvrouw 2017 zonder personeel. Ik werk wel met een team, maar dat zijn allemaal zelfstandige ondernemers.

Wat zijn jouw ambities?

Mijn verdere ambities zijn een verdere uitbouw van de WWZ Academie en het verkoopklaar maken daarvan, aangezien ik over vijf jaar, als ik 60 ben, wil stoppen of in ieder geval minder wil gaan werken. Daarnaast zijn we de Zorgondernemer Academy aan het ontwikkelen vanaf de basis.