10 vragen aan Dionne Linskens

10 vragen aan Dionne Linskens

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Dionne Linskens, ondernemer in de gezondheidszorg, levensgenieter en gedreven persoon, moeder van een geweldige dochter en partner van een avontuurlijke en levenslustige 50 plusser 😉 Ik kom van origine uit Delft, ik heb jaren in de omgeving van Alkmaar gewoond en ben sinds 3 jaar woonachtig in Amsterdam.

Wat zijn je hobby’s/interesses?

Ik mag graag reizen, lezen, winkelen, genieten van alles wat het leven zo mooi maakt en dit beleven met mijn naasten. Tevens is het dankbare werk dat ik doe is na 25 jaar nog altijd een grote passie van mij.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Behalve van de kleuterschool, middelbare school, vriendin in de pubertijd/pre-adolescente tijd of vriendin in het heden, mogelijk van mijn 25 jarige carrière als huidtherapeut en alles wat daarmee te maken heeft. Ik heb vele functies bekleed binnen de beroepsvereniging op landelijk niveau en op regionaal niveau, mensen blij gemaakt met mijn behandelingen en studenten opgeleid tot huidtherapeut. In mijn functie als voorzitter van de beroepsvereniging, wat ik 7 jaar heb gedaan, ben ik enkele malen op televisie geweest en heb ik diverse interviews in landelijke bladen gegeven.

Hoe heet je bedrijf?

Het gaat om 2 bedrijven: Huidkliniek Dionne Linskens en Huidkliniek Amsterdam Zuid.

Wat doet jouw bedrijf?

Als huidtherapeut behandelen wij de huid in de brede zin, alle mogelijke hulpvragen kunnen aan ons worden voorgelegd. De huid is het grootste orgaan en datgene waarmee je in contact staat met de buitenwereld. Als men wordt beoordeeld op het uiterlijk kan dat erg soms verdrietig zijn en onzekerheid met zich meebrengen. Als huidtherapeut kan ik mensen blij maken en op termijn velen met een goed gevoel de kliniek zien verlaten.Wij zijn als huidtherapeuten de zorgprofessional op het gebied van de huid. De dermatoloog is de 2e lijnszorgverlener en de huidtherapeut de 1e lijnszorgverlener, oftewel we vallen beiden qua wetgeving onder het ministerie van VWS en werken in het verlengde van elkaar.

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

Yeah! : 25 jaar, we hebben net ons jubileum gevierd!

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Ik heb altijd belangstelling gehad voor het uiterlijk en de psychische facetten die daarbij horen. Ik heb na het VWO eerst rechten gestudeerd maar dat voegde mij uiteindelijk niet. Na enkele commerciële en secretariële banen ben ik op advies van een naaste de HBO opleiding Huidtherapie gaan volgen. Een hele goede zet! Het ondernemerschap ging “vanzelf”, ik wilde niet meer in loondienst na deze opleiding dus startte ik mijn eigen praktijk met als resultaat: in 25 jaar: 3 vestigingen en 3 collega s op de kaart! Ik ben trots op mijn bedrijf en op mijn collega’s!

Wie zijn jouw klanten?

Mijn cliënten zijn mensen vanuit alle leeftijds categorieën en uit alle culturen. Iedereen vind de huid, en dus het uiterlijk belangrijk in welke functie, hoedanigheid, relatie etc dan ook! De zwaarte van het belang kan schelen maar zeer velen zij over het algemeen “alert” op hun uiterlijk.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Dat doen zij op basis van onze kennis, kunde (informatie op o.a. website, via consulten en mond op mond ), vertrouwen dat wij geven via sociale media, persoonlijke gesprekken en onze uitstraling naar buiten toe. Wij zijn een prettig en laagdrempelig bedrijf.

Wat zijn je verdere ambities?

Ik wil graag nog vele jaren dit mooie beroep blijven uitoefenen. Zij het in afgeslankte vorm qua uren. Ik ga ruimte maken voor een jongere, maar zeker ook professionele generatie huidtherapeuten, ik ga meer tijd vrij maken voor de mooie reizen die ik nog op mijn lijstje heb staan! Vanaf een prachtig eiland is het vast niet lastig om zaken in Nederland aan te sturen 😉 met goede mensen op de werkvloer. Ik ben blij met mijn huidtherapeuten.