0-vragen-aan-Eveline-Broekhuizen-Onsnh

10 vragen aan Eveline Broekhuizen

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Eveline Broekhuizen. Ik woon in Schagen en kom uit Wognum.

Wat zijn je hobby’s/interesses?

In mijn vrije tijd lees ik graag. Ik hou van reizen, koken en uit eten. Daarnaast sport ik twee keer in de week lekker in de buitenlucht.

Hoe heet je bedrijf?

Mijn bedrijf is Elibro Tekst & Redactie.

Wat doet jouw bedrijf?

Ik help schrijvers en ondernemers met het schrijven van hun boek. Ik zorg dat hun verhaal goed overkomt door ze te coachen tijdens het schrijven, door verbeteringen aan te brengen in de tekst en door ze te adviseren over de uitgeefmogelijkheden.

Hoe lang bestaat je bedrijf?

Sinds 2013.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Nadat ik vijf jaar bij een uitgeverij had gewerkt, werd ik ontslagen vanwege de slechte economische omstandigheden waarin de boekenbranche verkeerde. Toen besloot ik alle zekerheden te laten varen en voor mezelf te beginnen. Ik vond het prettig om zelfstandig en onafhankelijk te zijn, en van mijn eigen kracht uit te gaan.

Boeken zijn mijn passie en hoewel de boekverkoop stagneerde, werd het steeds makkelijker om je eigen boek uit te geven. Daar besloot ik op in te springen door schrijvers te helpen hun verhaal naar een hoger plan te tillen.

Wie zijn jouw klanten?

Mijn klanten zijn mensen die een boek willen schrijven en dit professioneel willen aanpakken. Ze willen hun boek zelf uitgeven of op zoek gaan naar een uitgever.

Het maakt niet uit om wat voor boek het gaat: een roman, een thriller, een kinderboek of een boek over je bedrijf, expertise of over je leven. Wie een boekidee heeft, kan ik helpen om dit uit te werken, zodat hij of zij doelgericht aan de slag kan gaan. Staat er al een eerste, tweede of derde versie op papier, dan kan ik de tekst verbeteren op het gebied van stijl, spanning en structuur.

Daarnaast werk ik ook voor uitgeverijen, voor wie ik de teksten van boeken verbeter voordat ze deze laten drukken.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Vanwege mijn persoonlijkheid en professionaliteit. Professionaliteit omdat ik een masteropleiding voor redacteur heb gevolgd, ervaring heb opgedaan bij een gerenommeerde uitgeverij en kennis heb van de boekenbranche. Maar een persoonlijke klik is het belangrijkste; auteurs willen graag een goed gevoel bij een redacteur hebben.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Ik was eindredacteur bij Uitgeverij De Doelenpers, uitgeef assistent bij Uitgeverij Wereldbibliotheek en docent Nederlands aan het ROC Kop van Noord-Holland.

Heb je nog ambities?

Ik wil workshops en trainingen geven op het gebied van schrijven en uitgeven. Onlangs heb ik hiervoor de eerste stap gezet. Samen met Susanna Florie van Leessst Uitgeverij organiseer ik de training Ben jij een expert? Schrijf een boek!