10 vragen aan Ingrid Beerse

10 vragen aan Ingrid Beerse

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Ingrid Beerse en kom uit Anna Paulowna

Wat zijn je hobby’s/interesses?

Ik vind het heerlijk om te wandelen met onze hond, die we sinds een jaar hebben. Een fijne verplichting om naar buiten te gaan. Zeker met een bedrijf aan huis. Verder doe ik graag leuke dingen met man en 4 kinderen.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Ik heb jaren als Marketing Manager gewerkt bij een grote zorginstelling (’s Heeren Loo Zorggroep) eerst in de kop van Noord Holland en later landelijk. En vanuit die rol regelmatig les en presentaties gegeven aan vakgenoten.

Hoe heet je bedrijf?

Bureau Beerse – succesvol ondernemen in de zorg www.bureaubeerse.nl

Wat doet jouw bedrijf?

Ik ben ondernemerscoach voor zelfstandige zorgprofessionals, zoals therapeuten en praktijkhouders. Daarnaast bieden we on/offline jaarprogramma’s in de Zorgondernemer Academy die ik samen met een partner in juni heb opgericht.

Hoe lang bestaat je bedrijf?

6 jaar, maar sinds ongeveer een jaar ben ik mij meer gaan richten op online ondernemen. Hierdoor kan ik zorgondernemers in heel Nederland helpen op de tijden dat het hén uitkomt.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?
Ik vind het heerlijk om eigen koers te bepalen. Verantwoordelijk voor mijn eigen acties én resultaten. Na jaren in een grote organisatie was ik daar wel aan toe. Maar ook omdat ik zag dat zorgondernemers zichzelf vaak te kort doen. Dat is zo zonde en daarmee doen ze eigenlijk ook hun prachtige idealen te kort. Door mijn jarenlange ervaring ken ik de complexiteit in de zorg, waardoor ik zie dat ik met mijn klanten vaak tot mooie resultaten en nieuwe inzichten kom. Daar word ik zo blij van. Niets is mooier dan dat.

Wie zijn jouw klanten?

Zelfstandige zorgprofessionals. Van fysiotherapeuten tot ondernemers in de thuiszorg, van huidspecialisten tot logopedisten. Kortom; alle ondernemers in de zorgbranche die willen groeien of hun impact willen vergroten.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Zorgondernemers hebben met meer en andere dynamieken te maken dan de meeste ondernemers. Regelgeving, doorverwijzers, financiers en soms al vastgestelde tarieven zorgen voor een extra complex speelveld. Dat moet je wel snappen. Daarnaast hebben zorgverleners vaak enige aversie tegen marketing. Dat komt deels omdat zij tijdens hun scholing nooit iets leerden over ondernemen. Doordat ik al zo lang in de zorg werk, weet ik als geen ander waar hun weerstand zit, maar ook hun drive. Daarom kan ik hen over die barrières heen helpen. Die (h)erkenning werkt goed en zorgt voor mooie resultaten. Maar ik krijg ook vaak terug dat mijn persoonlijke en betrokken aanpak de doorslag gaf. En dat is fijn, want je moet elkaar kunnen vertrouwen om meters te maken.

Wat zijn je verdere ambities?

Ik wil graag voor alle zorgondernemers in Nederland dé coach zijn als het gaat om zorgmarketing en ondernemerschap. Deels door mijn programma’s en coaching, maar ik zie ook wel mooie events voor me. En ik wil een community opzetten waarin zorgondernemers elkaar kunnen helpen. Dwars door de verschillende disciplines heen. Want in die verbinding zit volgens mij de toekomst. Een dergelijke community ontbreekt nog echt in Nederland en biedt volop kansen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *