10 vragen aan Iris Depassé - Onsnh

10 vragen aan Iris Depassé

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Iris Depassé en kom van oorsprong uit Groningen. Maar omdat ik al 16 jaar in Noord-Holland woon, voel ik me al aardig Noord-Hollander.

Wat zijn je hobby’s/interesses?

Ik houd van mooie dingen maken, in de natuur zijn.  Lekker koken of uit eten gaan, goede gesprekken, fotograferen en inrichten.

Hoe heet je bedrijf?

Sinds kort heb ik twee bedrijven. Eerst had ik alleen Iris Depassé ArtWorks  en in september 2017 heb ik de Academie voor Abstracte Fotografie daaraan toegevoegd.

Wat doet jouw bedrijf?

Als kunstenaar maak ik foto’s die er uit zien als abstracte schilderijen. Die laat ik afdrukken op groot formaat op aluminium en die verkoop ik in mijn webshop en bij exposities, zoals bij de Kunst10daagse.

Ik kreeg de vraag of ik geen workshops zou willen geven in Abstracte Fotografie, dus binnenkort ga ik starten met het ontwikkelen van een online cursus. Eerst in het Nederlands, waar ik inmiddels een testgroep voor heb en daarna in het Engels, zodat ik wereldwijd mensen kan opleiden in de abstracte fotografie.

Hoe lang bestaat je bedrijf?

Ik heb 15 jaar een bedrijf gehad voor loopbaanadvies, coaching en training in Noord-Holland. De Ommezwaai, voor de kenners. Dat heb ik in juni 2016 verkocht en toen heb ik officieel mijn nieuwe bedrijf opgericht. Maar ik maak al langer kunst. Doe inmiddels al voor het derde jaar op rij mee aan de Kunst10daagse in Bergen.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Toen ik van de middelbare school kwam wilde ik al naar de Kunstacademie. Ik werd niet toegelaten en ging een universitaire studie Kunst en Kunstbeleid doen. Meer management van kunst dan kunst maken. Omdat er geen of weinig betaalde banen waren in de kunst, schoolde ik om richting training en coaching. Door een burnout en scheiding heb ik mij creativiteit weer opgepakt en dat beviel zo goed dat ik uiteindelijk besloot om mijn bedrijf te verkopen en mijn eigen ommezwaai terug naar de kunst te maken.

Wie zijn jouw klanten?

Ik werk voor bedrijven en particulieren, die hun werkomgeving of huis mooier willen maken en heel binnenkort geef ik dus online les aan mensen die graag willen leren om bijzondere, abstracte foto’s te maken.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Omdat ik bijzondere, abstracte foto’s maak en omdat ik graag met ze meedenk bij het kiezen van iets passends voor de plek waarvoor ze op zoek zijn.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Mensen kennen mij ook van mijn ‘vorige leven’ bij De Ommezwaai. Of omdat ik meedeed met de Kunst10daagse de afgelopen drie jaar, of omdat we Facebook-vrienden zijn of omdat ik bij ze op yoga zat of uit Groningen of misschien nog wel iets heel anders.

Heb je nog ambities?

Zou het super vinden als mijn online course over Abstracte Fotografie wereldwijd een hit gaat worden, omdat we met zijn allen dan de wereld veel mooier gaan maken. En anders hoop ik een rijke man te vinden, zodat ik de rest van mijn leven mooie dingen kan maken zonder me ooit zorgen te hoeven maken over geld 😉