10 vragen aan Joyce Zeilstra

10 vragen aan Joyce Zijlstra

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Joyce Zijlstra. Ik woon samen met mijn vriend en onze zoon (7 maanden) en dochter (2 jaar) in Winkel.

Wat zijn je hobbies/interesses?

Ik vind heel veel dingen leuk en interessant. Het leukste vind ik koken en bakken en creatief bezig zijn (tekenen, knutselen). Allebei erg huiselijk maar daardoor verveel ik mij nooit. Verder geniet ik echt van vakanties en dagjes weg met het gezin.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Al een lange tijd woon ik in Nieuwe Niedorp/Winkel. Verder heb ik gestudeerd in Leeuwarden en heb ik nog even in Heerhugowaard gewoond. Mijn bedrijf is nog redelijk onbekend omdat ik recent ben gestart.

Hoe heet je bedrijf?

De naam van mijn bedrijf is Bureau Salus.

Wat doet jouw bedrijf?

Bureau Salus is opgericht met als doel kleine tot middelgrote bedrijven te adviseren en te trainen op het gebied van veiligheid en kwaliteit. Denk hierbij vooral aan bedrijfsveiligheid, systemen opstellen en onderhouden volgens de ISO 9001norm, VCA, het opstellen van Risico Inventarisaties & Evaluaties, het uitvoeren van interne audits etc. Op mijn website is uitgebreidere informatie te lezen; www.bureausalus.nl

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

In april 2016 heb ik de stap genomen om volledig voor mij zelf te gaan werken en mij in te schijven bij de Kamer van Koophandel.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Ik heb Integrale Veiligheid gestudeerd. Al snel heb ik mij gericht op arbeidsveiligheid. Tijdens mijn werk als QHSE Advisor (kwaliteit, gezondheid, veiligheid en milieu) ben ik in aanraking gekomen met kwaliteit. Dit bleek, boven verwachting, heel erg interessant. Ik ben als ondernemer gestart omdat ik er aan wil bijdragen dat mensen een veilige werkplek hebben en zonder verwondingen of schade thuis komen. Dit lijkt heel vanzelfsprekend maar toch gebeuren er te veel ongelukken. Ik ben ervan overtuigd dat ieder ongeluk te voorkomen is met de juiste kennis en middelen.

Wie zijn jouw klanten?

Mijn klantenkring is heel divers. Veiligheid en kwaliteit zijn natuurlijk van toepassing binnen iedere organisatie. Het verschilt heel erg per industrie hoe hoog veiligheid en kwaliteit op de agenda staan. Voor de één is het voldoen aan wetgeving voldoende terwijl de ander vooruitstrevend wilt zijn in het veiligheids- en kwaliteitsbeleid. Op dit moment heb ik vooral klanten in de olie- en gasindustrie en in de metaalbranche.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Bureau Salus is onafhankelijk en deskundig. Daarnaast is Bureau Salus flexibel en denkt graag mee. Dus niet alleen voorschrijven wat de wetgeving al zegt maar meedenken hoe hier het beste invulling aan gegeven kan worden.

Wat zijn je verdere ambities?

Bureau Salus is recent opgericht. Ik hoop dat ik met dit bedrijf veel bedrijven mag adviseren en trainen op het gebied van veiligheid en kwaliteit.