10vragenKittyVerdel

10 vragen aan Kitty Verdel

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Kitty Verdel. Ik ben 3D kledingvormgever (patroonmaker) en gespecialiseerd in pasvorm, patronen en het maken van kleding in 3D. Sinds oktober ben ik zelfstandig ondernemer. Het ondernemer heb ik vanuit huis meegekregen. Mijn ouders hadden hun winkel aan ons huis. Hierdoor zag ik dat ondernemen hard werken is en vooral doen waar jij in geloofd. Ik ben geboren en getogen in Oude Wetering en ongeveer 10 jaar geleden verhuisd naar Nieuw-Vennep.

Wat zijn je hobbies/interesses?

Sinds mijn 15e zit ik op een zangkoor. Sinds de opstart van het koor tot 2 jaar geleden ben ik voorzitter geweest. Wat ontzettend leuk was, was om samen evenementen te organiseren zoals een koorkamp en deelname aan nationale jongerenkorenfestival. Naast het zingen hou ik van duiken en snowboarden. Heerlijk in de natuur en actief bezig zijn.

Hoe heet je bedrijf?

Mijn bedrijf heet Pattern Solutions

Wat doet jouw bedrijf?

Ik maak collecties voor designers en merken in 3D zodat ze i.p.v. 4-6 samples maar 1-2 samples hoeven te maken. Zo kunnen ze duurzamer, goedkoper en sneller hun kleding ontwikkelen. Daarnaast bied ik begeleiding, advies en ondersteuning op het gebied van pasvorm en patronen. Door te werken met 3D kan ik het ontwerp direct laten zien en daardoor to the point problemen oplossen.

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

Sinds oktober 2015.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Ik had het idee om voor mezelf te gaan beginnen al 2 jaar in mijn hoofd maar durfde eerst de stap nog niet te nemen. Het leek me ontzettend leuk om met veel verschillende mensen, bedrijven en producten in contact te komen. Ik wilde graag gaan werken met 3D maar helaas werken nog maar weinig bedrijven ermee. Dus vorig jaar mei heb ik de knoop doorgehakt en besloten om in het diepe te springen. Ik heb mijn baan opgezegd en ben begonnen. Super spannend! Nu ben ik zoveel aan het leren op allerlei vlakken dat had ik van te voren nooit kunnen bedenken.

Wie zijn jouw klanten?

Mijn bedrijf richt zich op bestaande kledingmerken maar ook op mensen die een nieuw kledingmerk willen opzetten. Heel breed eigenlijk, van het omzetten van bestaande of nieuwe patronen naar 3D tot het invoeren van 3D in hun werkprocessen.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Ik ben een open en vrolijk persoon. De klant heeft eerst een vrijblijvend gesprek met mij. Hierbij bespreken we van alles van visie tot de werkwijze. Hierdoor kan ik goed inschatten wat de klant nodig heeft en wat ze voor ogen hebben. Ik denk dat de persoonlijke aandacht en mijn werkervaring de doorslag geeft. Ik heb 15 jaar ervaring als patroonmaker waarbij ik met veel verschillende producten heb gewerkt.

Wat zijn je verdere ambities?

Ik wil een 3D revolutie teweeg gaan brengen in de mode industrie. Modebedrijven verspillen tonnen aan kledingsamples terwijl dat tegenwoordig niet meer hoeft. 1/3 van alle samples die wereldwijd gemaakt worden, kan bespaard worden. Ik hoop dat ik over een paar jaar gezien wordt als de 3D specialist in de kledingindustrie in Nederland.