10 vragen Margret Weijers

10 vragen aan Margret Weijers

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Margret Weijers en ik woon in Limmen.

Wat zijn je hobbies/interesses?

Graag loop ik hard én ik ben één van de gelukkige die van haar hobby haar werk heeft mogen maken… Wijn proeven.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Van die bulderende, maar oprechte lach.

Hoe heet je bedrijf?

Smaakvermaak

Wat doet jouw bedrijf?

Ik help gouden genieters hun smaak benoemen en de rode draad in wijn en spijs vinden.

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

4 jaar

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Wijn is leuk en moet vooral leuk blijven. Er wordt zoveel gebrald in de wijnwereld, dat moet anders. Een grapje tussendoor maakt het luchtiger. En meest belangrijke regel is: vind je het lekker of niet? Interessanter is het waarom je iets lekker of niet lekker vindt en dus woorden geeft aan wat je proeft.

Wie zijn jouw klanten?

Een mooie mix van de zakelijke en particuliere markt. Zo leren ze enorm veel van elkaar!

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Vanwege mijn puurheid. Een échte Noord-Hollandse met een gezonde dosis humor. Maar wellicht is het leuker om op mijn website te kijken waarom anderen voor Smaakvermaak kiezen.

Wat zijn je verdere ambities?

Ik ben nu bezig met een wijn-spijscursus. Veel praktijk onderbouwd met theorie en een geweldige excursie om smaak in al zijn puurheid te beleven. Eind september ga ik hiermee starten.

Er wordt vaak tegen mij gezegd dat ik smaak enthousiast en goed onder woorden kan brengen, daarom lijkt het mij fantastisch om wijn-spijsfilmpjes te maken. Waarom de wijn bij dat gerecht zou passen. Maarja, dan moet ik eerst van die cameravrees af. Ach, ik heb nog zoveel leuke ideeën! De mogelijkheden met wijn en spijs zijn eindeloos.