10vragen Maureen Duin Onsnoordholland

10 vragen aan Maureen Duin

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Maureen Duin. Ik ben geboren in Amersfoort, opgegroeid in Bussum en woon vanaf mijn 20e in Hoofddorp, met een paar jaren buitenland er tussen door.

Wat zijn je hobby’s/interesses?

Mijn grootste hobby is wijnen proeven, nieuwe wijnen ontdekken en genieten van een heel goed glas wijn! Daarnaast ben ik gek op koken, voor familie en vrienden en daarbij het combineren van wijn & spijs. Daarnaast leuke dingen doen met mijn man en kinderen, zoals naar het strand gaan, fietsen, kamperen.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Via een vast aantal lokale netwerkclubs waar ik lid van ben en op zeer regelmatige basis heen ga om zo mijn klantenkring te vergroten. Via de school en sportclubs van mijn kinderen.

Hoe heet jouw bedrijf?

Druivenstok http://www.druivenstok.com

Wat doet jouw bedrijf?

Ik heb een online wijnwebwinkel. Naast de verkoop van heerlijke wijnen, die door mij zijn voorgeproefd en geselecteerd, verzorg ik ook wijnparty’s bij mensen aan huis. Daarnaast kunnen mensen bij mij hun wijnkennis verbreden, persoonlijke wijnsmaak ontwikkelen en leren wijn & spijs combinaties te maken. Dat zijn hele leuke, informatieve, leerzame, lekkere en gezellige avonden.

Hoe lang bestaat je bedrijf ?

Sinds 2003. Eind 2008 ben ik er even mee gestopt, maar de passie ging onverminderd door en in oktober 2010 ben ik weer gestart. Tussen augustus 2013 en september 2014 stond mijn bedrijf op een iets lager pitje, vanwege de studie Vinoloog aan de Wijnacademie welke ik met een positief resultaat heb afgerond en mijzelf dus Vinoloog mag noemen.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Wijn is mijn passie! Er is geen mooier, lekkerder en veelzijdiger product dan wijn (vind ik). De basis is gelegd op de hotelschool met het bezoeken van wijngebieden. Daarna heb ik stage gelopen bij de allereerste wijnwebwinkel van Nederland, waar het vuur nog meer werd aangewakkerd. Toen dat bedrijf werd verkocht aan een Frans bedrijf, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik voor mezelf begonnen.

Wie zijn jouw klanten?

Het merendeel zijn particulieren, die wijn bestellen voor privégebruik, feestjes en wijnparty’s. Ik heb een aantal zakelijke klanten die relatie-en kerstgeschenken bestellen bij Druivenstok.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Vanwege mijn betrokkenheid, persoonlijke aandacht en enthousiasme. Als ik begin te praten over wijn, dan ga ik stralen en kan ik niet meer stoppen met praten. Daarom is het ook zo leuk om mensen meer te vertellen over wijn tijdens de wijncursussen. Daarnaast speel ik in op de persoonlijke behoefte en wijnsmaak van de klant en bezorg ik de wijn persoonlijk bij mijn klanten aan huis of op de zaak.

Wat zijn je verdere ambities?

Nu ik in het bezit ben van het diploma register vinoloog van de wijnacademie, wil ik heel graag trainingen/coaching en begeleiding gaan geven aan horecapersoneel, zodat zij hun gasten meer kunnen vertellen over wijn. Daarnaast ben ik nog wat mooie plannen aan het uitwerken, maar daar kan ik nu nog niets over vertellen.