10-vragen-aan-Nicole-de-Lange

10 vragen aan Nicole de Lange

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Nicole de Lange, 44 jaar en getrouwd met Frank de Lange. Samen zijn wij de trotse ouders van Sem (14 jaar) en Jarne (bijna 12 jaar). Sinds 1996 woonachtig in Daalmeer, Alkmaar.

Wat zijn je hobbies/interesses?

In mijn vrije tijd kun je me vinden op de tennisbaan van TC Daalmeer. Verder bezoek ik regelmatig de sportschool om in ‘shape’ te blijven en gaan we in maart heerlijk een weekje op de latten in Oostenrijk. Verder vind ik het heerlijk om met vriendinnen een hapje te eten of naar een musical te gaan.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Naast mijn functie als OR lid van de Basisschool Erasmus in Daalmeer, ben ik lid van de Jeugdcommissie bij TC Daalmeer en Bestuurslid bij Jong MKB regio Noordwest-Holland.

Hoe heet je bedrijf?

Sinds 1 januari 2016 ben ik met mijn bedrijf NDL Talent aangesloten bij de Prisma Advies Groep als Adviseur Loopbaan & Mobiliteit.

Wat doet jouw bedrijf?

Bij de Prisma Advies Groep adviseren wij ondernemers in het MKB op een zeer praktische wijze, wij hebben een breed pallet aan mooie praktische expertises in huis. Mijn specialisme is Loopbaan & Mobiliteit. Ik begeleid mensen ‘Van Werk naar Werk’ en ondersteun bedrijven op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid van personeel en Werving & Selectie vraagstukken.

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

Sinds 2010 ben ik als zelfstandig ondernemer actief in de loopbaanbegeleiding c.q. -bemiddeling.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Na mijn studie commerciële economie aan de HES Amsterdam heb ik eerst 3 jaar gewerkt op de commerciële binnendienst. Vervolgens heb ik de stap gezet richting de uitzendbranche. Eerst als intercedent, toen als vestigingmanager en de laatste 5 jaar (in loondienst) ben ik werkzaam geweest als accountmanager Tata Steel. In 2009 heb ik de opleiding post HBO Personeelsmanagement afgerond en januari 2010 ben ik voor mezelf begonnen als zelfstandig arbeidsbemiddelaar. In 2012 heb ik uiteindelijk NDL Talent opgericht om nog meer richting te geven aan mijn specialismen te weten Werving & Selectie, Training & Coaching en Recruitment. Juist vanwege mijn jarenlange ervaring in zowel de uitzendbranche als mede in de werving en selectie ben ik zowel voor de werkgever als voor de werknemer een goede gesprekspartner. 

Wie zijn jouw klanten?

Mijn klanten zijn MKB ondernemers die behoefte hebben bij ondersteuning op het gebied van werving en selectie, loopbaanbegeleiding en/of outplacement. Vragen zoals bijvoorbeeld: Hoe zorg ik ervoor dat de juiste persoon op de juiste plek zit? Ik moet een medewerker ontslaan. Hoe zorg ik ervoor dat deze medewerker weer goed terecht komt? Duurzame inzetbaarheid, wat moet ik daarmee? Hoe implementeer ik een goed werving & selectiebeleid? Wat is e-Recruitment of Employer Branding? Allemaal vraagstukken waarbij Prisma Loopbaan & Mobiliteit kan adviseren en ondersteunen.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Laagdrempelig en vooral praktisch dat zijn de twee kernwoorden. Naast mijn expertise op het gebied van loopbaan en mobiliteit is mijn collega ondernemer Astrid Verburg, Adviseur P&O, expert op het gebied van strategisch personeelsbeleid en de wet- en regelgeving. Beide zijn wij tevens gecertificeerd op het gebied van online assessments zoals bijv. Big Five Persoonlijkheid, 360 Feedback en Intelligentie test.

Wat zijn je verdere ambities?

Mijn zakelijke ambitie is om vanuit de Prisma Advies Groep ‘het’ P&O adviesbureau te zijn waar ondernemers met ‘alle’ vragen terecht kunnen.