10 vragen Ruud Keukens

10 Vragen aan Ruud Keukens

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Ik ben Ruud Keukens en kom oorspronkelijk uit Brabant. Zo’n twaalf jaar geleden ben ik naar Amsterdam verhuisd. Hier heb ik de hotelschool gedaan. In 2010 studeerde ik af én daarna ben ik direct de horeca in gegaan. Bar Spek run ik alweer 3 jaar en sinds 1,5 jaar is er een tweede zaak bij gekomen: Restaurant Forno. Die run ik samen met iemand.

Wat zijn je hobbies/interesses?

Eigenlijk alles wat met eten en drinken te maken heeft. Gewoon lekker eten en drinken met vrienden. Maar ook zelf koken, maar ook andere horecazaken verkennen. En sporten: Wielrennen. Ik probeer verschillende tochten te maken in het jaar én één keer in het jaar ga ik hiervoor naar het buitenland. Hier maak ik dan een flinke rit in berggebied.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Als gezicht van Bar Spek. Ik ben hier altijd én mijn doel is zorgen dat Brabantse gezelligheid in Amsterdam te vinden is.

Hoe heet je bedrijf?

Dat zijn twee namen: ik werk in Bar Spek en Restaurant Forno.

Wat doet jouw bedrijf?

Wij zijn van de buurt, voor de buurt en met de buurt. Het concept draait er eigenlijk om dat Bar Spek toegankelijk is voor iedereen. Eerlijke gerechten, lekkere gerechten, maar niet te moeilijk allemaal en voor een betaalbare prijs.

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

Restaurant Forno bestaat al 8 jaar, Bar Spek is jonger en bestaat een dikke 3 jaar.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Gevoelsmatig ben ik eigen ondernemer voor iemand anders. Een soort van veilig ondernemen. Het is werkend leren én geniet er elke dag van. Ik mag elke dag meekijken. De horeca zit echt in mijn bloed, na de hotelschool was dit de logische keuze.

Wie zijn jouw klanten?

Iedereen uit de buurt die lekker ontspannen wil komen eten. Van hipsters, moeders tot werkende zzp’ers. Het valt me toch op dat veelal dit vrouwen zijn.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

We hebben niet alleen hamburgers of kip, maar juist ook andere dingen. We hebben veel lichtinval, we zijn en ogen open. Dat is ook de sfeer die we willen uitstralen: open en toegankelijk.

Wat zijn je verdere ambities?

Ik wil voorlopig nog meegroeien en veel leren. Er is nog zoveel groei, er gebeurt nog heel veel. Er is nu heel veel groei door tools die tijd/geld opleveren én veel papier besparen. Sinds een week zijn we gestart met een nieuw roostersysteem. Deze maakt gebruik van vingerafdrukken. Kortom: heel persoonlijk. Ook zit er groei in het kassasysteem, welke we willen gaan koppelen aan het roostersysteem. Uiteindelijk willen we met 1 knop een volledig overzicht van elke losse euro die door het bedrijf gaat. En als laatste stap werken we met kassysteem Kasstaat. Jullie hebben hier eerder over gepubliceerd: collega horecabedrijf STACH maakt er ook gebruik van (redactie: zie http://onsnh.nl/restaurantketen-stach-food-innoveert-met-nieuwe-kasregistratiemethode/). Het is snel, correct en zorgt voor een realtime overzicht van de juiste omzetten en geeft dagelijks inzicht in kasverschillen per shift en per kassa en de open bonnen. Het bespaart mij een hoop papierwerk, voorkomt fouten én bespaart een hoop tijd.

En persoonlijk:

In de toekomst wil ik zeker nog nieuwe zaken openen. Zelf wil ik dit ook helemaal zelf gaan doen én dit mag ook in het buitenland zijn.

Meer over Bar Spek is te vinden op: www.barspek.nl