10 vragen Sander Bakker

10 vragen aan Sander Bakker

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Sander Bakker, ik ben 30 jaar en ik kom uit Alkmaar. Mijn sportschool staat in Schagen.

Hoe heet je bedrijf?

Bakker Sports Schagen

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Zelf trainde ik jaren lang bij Kenamju Haarlem, Ik heb daar 10 jaar les gegeven en ik werk momenteel ook bij het Horizon College in Alkmaar.

Wat doet jouw bedrijf?

Visie, Missie

In Nederland leiden kinderen aan bewegingsarmoede. Kinderen zijn meer aan het gamen dan aan het sporten. Kinderen zitten meer binnen dan dat zij buiten spelen. Steeds vaker bewegen kinderen slecht waardoor zij op latere leeftijd problemen met bewegen krijgen. Er zijn kinderen die problemen ervaren in het contact met andere kinderen. Zo heb je sterk teruggetrokken kinderen en kinderen die zeer sterk op de voorgrond treden. Door de positieve benadering van judo zal het introverte kind meer zelfvertrouwen krijgen. De duidelijke structuur van judo helpt het extroverte kind zijn gedrag te kanaliseren. Het positieve contact met elkaar tijdens de judo helpt kinderen ook buiten de judoles positief contact te hebben met andere kinderen.

Plezier in bewegen staat voorop.

“Het is mijn visie om door middel van judo kinderen beter te laten bewegen en plezier in sporten te hebben”.

In de lessen van Bakker Sports Schagen wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk verschillende bewegingsvormen. Afwisseling in beweging en het zien van resultaat zorgt voor plezier en motivatie in sporten. Door deze afwisseling in bewegingsvormen is een verbetering zichtbaar in de dagelijkse motoriek van de kinderen. Een pedagogische geschoolde docent ziet waarin een kind nog kan groeien en welke talenten er verder ontwikkelt kunnen worden.

“Het is mijn missie om door een pedagogische benadering en een gevarieerd bewegingsaanbod aan kinderen structuur en zelfvertrouwen mee te geven waar zij nu en later profijt van hebben”.

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

Dit is nu mijn 5de seizoen.  Dat wil zeggen dat in september 2015 mijn bedrijf 5 jaar bestaat.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Judo is mijn passie en al van kinds af aan ben ik met de sport bezig. Ook het werken met kinderen vind ik geweldig om te doen. En wat is er dan mooier om kinderen jouw passie over te brengen.

Omdat ik alles om mijn  manier wil hebben was de stap naar het ondernemerschap erg klein.

Wie zijn jouw klanten?

Iedereen die judo wilt leren is welkom. Vanaf 2 jaar kunnen zij terecht. Er zijn ook lessen voor volwassenen. Circuittraining is een gevarieerde training waarbij het hele lichaam wordt  getraind. Naast circuittraining is er ook core stability. Dat is een sport ondersteunende training. In deze training zal de coördinatie, behendigheid, snelheid en kracht getraind. Deze training helpt om de hoofdsport te verbeteren.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Door mijn aandacht voor bewegen en mijn pedagogische aanpak.

Wat zijn je verdere ambities?

Vergroten van het lesaanbod. Verdere professionalisering van mijn judo-opleiding.

Wie mag zichzelf volgende week voorstellen?

Duncan Renses van Uitzendbureau de Band