10 vragen aan Sylvia Punt

10 vragen aan Sylvia Punt

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Sylvia Punt en ik ben geboren en getogen in Limmen. Ik heb gestudeerd in Amsterdam, daarna gewerkt en gewoond in Den Haag. Sinds 2010 met mijn gezin woonachtig in Heerhugowaard.

Wat zijn je hobbies/interesses?

Schrijven heeft mijn interesse. Ik houd graag juridische ontwikkelingen bij op het gebied van contractenrecht en arbeidsrecht. De nieuwe arbeidswetgeving zorgt voor vermakelijke uitspraken! Bijkomstig gevolg is dat ik met die kennis cliënten nog sneller en beter kan helpen hun geschil op te lossen. Handige interesse dus! Verder rijd ik graag paard en doe ik aan hardlopen.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Ik begeef mij graag online met blogs over juridische onderwerpen.

Hoe heet jouw bedrijf?

Mijn bedrijf is genaamd Juriste Punt

Wat doet jouw bedrijf?

Ik ben eigenaar van het juridisch adviesbureau Juriste Punt. Mijn specialisme is arbeidsrecht en contractenrecht. Ik help mensen met het oplossen van een juridisch geschil door juridisch advies te verstrekken. Ook treed ik op als gemachtigde in een gerechtelijke procedure voor de kantonrechter. Ik wikkel de volledige juridische procedure als juriste af. Verder geef ik workshops of lezingen over actuele juridische onderwerpen. Op dit moment speelt het nieuwe arbeidsrecht (Wwz) en de modelovereenkomsten van de Belastingdienst (VAR verdwijnt). Over deze onderwerpen blog ik nu veel, zie www.juristepunt.nl/nieuws

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

Sinds 2003 ben ik al jurist, maar mijn bedrijf bestaat nog maar sinds augustus 2014. Vanaf juni 2016 je mij in mijn eigen kantoorpand in Broek op Langedijk aan het Keizelbos 1.
Juriste Punt is in ontwikkeling!

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Ik ben ondernemer geworden omdat ik een eigen wijze van dienstverlening wil bieden. Ik ben juriste, geen typische advocaat, en sta open voor de inbreng van cliënten. Het rechtsgebied arbeidsrecht gaat mij aan het hart. Het rechtsgebied heeft de perfecte combinatie van enerzijds emotie en anderzijds juridisch inhoudelijk werk. Een arbeidsrechtelijke kwestie is zowel voor de werknemer als de werkgever een emotionele gebeurtenis. Het is mooi om dit in een kort tijdsbestek positief te kunnen afronden met als resultaat een tevreden cliënt.

Wie zijn jouw klanten?

Zowel MKB als zelfstandigen zonder personeel en particulieren.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Het concept is Uw juriste aan huis. Ik kom bij bedrijven op kantoor of bij particulieren aan huis, omdat het persoonlijke contact de afwikkeling van een dossier ten goede komt.

Wat zijn je verdere ambities?

Mijn ambitie is mijn bedrijf verder te ontwikkelen en de volgende stap heb ik al genomen. Vanaf 1 juli 2016 betrek ik mijn eigen kantoorruimte aan het Keizelbos 1 te Broek op Langedijk. Het concept blijkt te werken en met een eigen kantoorruimte verwacht ik een nog betere dienstverlening te kunnen bieden. Binnen vijf jaar wil ik de zes maanden durende specialisatieopleiding Arbeidsrecht doen.