10 vragen Tessa Smits Onsnh

10 vragen aan Tessa Smits

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Tessa Smits, ik studeerde in Haarlem en woonde tot voor kort in Amsterdam

Wat zijn je hobby’s/interesses?

Ik hou van schilderen, dansen en schrijven.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Mensen kennen mij wellicht van mijn debuut roman “Failliet, mooier wordt het niet.” of de kunst die ik maak.

Failliet-mooier-wordt-het-niet-cover-boek-Tessa-Smits

Failliet mooier wordt het niet cover boek Tessa Smits

Hoe heet jouw bedrijf?

Ik werk onder mijn eigen naam Tessa Smits.

Wat doet jouw bedrijf?

Ik maak abstracte dot art, dat zijn schilderijen gemaakt met ‘verf druppels’ een intense en
meditatieve manier van schilderen, ik geef er ook workshops in.

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

Ik onderneem al meer dan 10 jaar maar drie jaar geleden gooide ik het roer rigoureus om en koos voor mijn passie en dus mijn eigen bedrijf als kunstenares.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Na mijn afstuderen blijkt al snel dat ik binnen de corporate wereld helemaal niet op mijn plek ben en begin voor mijzelf. Eerst als interim marketeer en jaren later als ondernemer van een online start-up dat plotsklaps eindigt in een faillissement. In die donkere periode zie ik mijn kans schoon om het leven opnieuw en veel vrijer in te richten en mijn passie voor het schilderen en schrijven te volgen. In het zonnige Zuid-Spanje schreef ik mijn eerste boek “Failliet, mooier wordt het niet.”, maak ik abstracte kunst en geef ik creatieve workshops.

Wie zijn jouw klanten?

Ondanks dat ik vorig jaar emigreerde naar Spanje zijn de meeste mensen die mijn kunst kopen nog steeds Nederlanders. Het zijn vooral vrouwen die zich aanmelden voor de workshops die ik geef.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Omdat ze zich aangetrokken voelen door de manier waarop ik mijn schilderijen maak en in het leven sta. Daarnaast ben ik een enorm positief mens met een aanstekelijk enthousiasme waardoor mijn deelnemers vaak een creatieve kant in zichzelf vinden die ze eerst niet voor mogelijk hadden gehouden.

Wat zijn je verdere ambities?

Ik hoop binnen een paar jaar een eigen stuk land hier in Spanje te kunnen kopen en daarop mijn eigen zelfvoorzienende huis te bouwen. Meer informatie over mij vind je via: http://tessasmits.com/