10 vragen aan Wendy Dekker - onsnoordholland

10 vragen aan Wendy Dekker

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Hallo! Ik ben Wendy Dekker. Mijn roots liggen in Schoorl. Ik woon nu alweer 15 jaar in Hoofddorp.

Wat zijn je hobby’s/interesses?

Ik heb een grenzeloze passie voor eten en drinken. Hoe fijn dat ik daar mijn werk van heb gemaakt:). In mijn ‘vrije tijd’ werk ik aan mijn serie-verslaving en ben ik graag even buiten. Een wandelingetje hier en daar, heerlijk die frisse neus. Diezelfde neus steek ik ook graag in vakliteratuur en spannende boeken.

Waar kennen mensen jou nog meer van?

Ik bezoek regelmatig netwerkbijeenkomsten. Door drukte is dat er de laatste tijd niet echt van gekomen, trouwens. Moet ik weer even op gaan pakken!

Hoe heet jouw bedrijf?

Mijn focus ligt nu op TAST. TAST kent een Delicatessen-tak en een Proefclub-tak. Daarnaast run ik een cateringbedrijf, gericht op zakelijke lunches: LUST4Lunch.

Wat doet jouw bedrijf?

TAST de Proefclub is een zinderend, splinternieuw culinair spel, ontwikkeld voor zowel de zakelijke als de particuliere markt. Gemak, vermaak en kwaliteit: alle ingrediënten van NU. De Proefclub is een unieke beleving met ruim 15 bijzonder bereide gerechten, dranken en hilarische proeven. Minimale voorbereidingen met een maximaal resultaat. Een gegarandeerd avondvullend succes! Voor de particuliere markt is een interactieve mobiele website ontwikkeld waar vragen, via je smartphone, over de gerechten beantwoord worden. Daarnaast krijgt iedere speler een setje spelkaarten, waar hints en aanwijzingen op staan. De vraag naar de losse verkoop van de bijzondere producten uit de Proefclub neemt toe. Zo ontstaat TAST Delicatessen. Een prachtige lijn met handgemaakte gekke chocolade, olijfolie, crostini’s. Al eens de Shock-O-Lade geprobeerd, bijvoorbeeld? Een compleet nieuwe ervaring voor het mondgevoel, je weet niet wat je meemaakt! Of de TAST Goes Dutch witte chocola: lekker ‘fout’ met salmiakdrop en schuimblokken. We zijn nog lang niet klaar met ontwikkelen, elke week wordt er een nieuw idee uitgevoerd. Heerlijk om te doen! TAST Delicatessen ligt nu in 2 winkels.

Hoe lang bestaat je bedrijf al?

LUST4Lunch bestaat 10 jaar, TAST de Proefclub 3 jaar, TAST Delicatessen is net gestart.

Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?

Poeh, even nadenken… Ik geloof dat ik als werknemer niet geheel uit de verf kwam. Mijn creativiteit had onvoldoende ruimte om te groeien. Daarnaast ben ik best eigenzinnig. Als ondernemer hoef ik alleen maar tegen mijzelf aan te schoppen;). De branche is duidelijk: enorme affiniteit met eten en drinken, nieuwe foodconcepten bedenken. Iets mooiers en leukers is er niet.

Wie zijn jouw klanten?

Zowel particulieren als bedrijven. TAST is superleuk om thuis te spelen, maar ook uitermate geschikt als event.

Waarom kiezen mensen voor jouw bedrijf?

Mensen zijn altijd in voor iets nieuws. Dat biedt TAST. Iets soortgelijks is niet op de markt. Het waarom: bewust eten op een ludieke wijze. Verse, gezonde en zoveel mogelijk bio producten. Sociaal, competitief, leerzaam, verbindend en verbazend. Maar vooral: sfeerverhogend en gezellig. We zijn allemaal op zoek naar wat warmte:).

Wat zijn je verdere ambities

De Proefclub kent alweer een versie 2.0. Er valt hiermee nog zoveel te ontdekken en te bereiken. Denk aan thema’s: bruiloft, feestdagen, seizoenen… Oneindig veel spelplezier! Ook TAST Delicatessen staat nog aan de vooravond van haar succes. Doen wat ik het liefste doe: mijn creativiteit volop de ruimte geven in het bedenken van nieuwe, gewaagde en bijzondere foodconcepten.