Idee concept innovatief creatief

And the winner is…

Prijsvragen, open oproepen en ontwerpwedstrijden worden een steeds belangrijker deelgebied in het subsidielandschap. In plaats van dat meerdere projecten voor een deel worden gesubsidieerd, wordt er op basis van een prijsvraag een aantal of een enkel top idee gefinancierd en gestimuleerd. Het mooie hiervan is dat deze ideeën direct een platform met groot bereik hebben waarop het idee gepitcht kan worden en het project al tot leven komt. Aan prijsvragen kan een breder publiek deelnemen dan aan een subsidieprogramma en dat zorgt voor een eclectische inzending met vele creatieve, innovatieve en sociale projecten voor onze maatschappij.

Welke prijsvragen zijn actueel:

Open Oproep: A Home Away From Home

Dit is een open oproep voor ideeën en ontwerpen van nieuwe huisvestingsoplossingen vanwege de asielzoekersproblematiek. Wat men wil bereiken is dat op een slimme manier wordt omgegaan met tijdelijke huisvesting welke ook aangenaam is voor de bewoners. Registreren kan t/m 4 maart. De inzending voor de eerste ronde moet op 14 maart om 12:00 binnen zijn. Doorgaan naar de tweede ronde betekent een bedrag van €2.500,- om de kosten van de eerst ronde te dekken. Winnen betekent €10.000,- voor de kosten die gemaakt zijn voor het uitwerken van het idee én begeleiding bij en financieren van het maken van een prototype die getest kan worden en ingezet kan worden.

Gezocht: Pop-up activiteiten voor leegstaande gebouwen

Provincie Noord-Holland zoekt creatieve tijdelijke activiteiten voor in bijzondere leegstaande gebouwen. Op deze manier kan er nieuw leven in deze locaties ingeblazen worden. Gedacht kan worden aan theatervoorstellingen, streekmarkten of tentoonstellingen. De beste vijf ideeën krijgen
€ 10.000,- om hun idee uit te gaan voeren. De deadline voor het inzenden van een idee is 13 april.

Prijsvraag: Postcode Lottery Green Challenge

De Postcode Loterij heeft een jaarlijkse prijsvraag voor duurzame projecten. Het gaat hier om projecten, ontwikkelingen die tot een behoorlijke CO2-reductie leiden en bij voorkeur cradle2cradle-aspecten hebben. De winnaar van deze prijsvraag krijgt € 500.000,- Nummer twee krijgt € 200.000,- om zijn of haar project verder uit te voeren. Een businessplan voor een duurzaam project kan vanaf 11 maart tot 1 juni worden ingezonden voor deze prijsvraag.

Mocht u een creatief, innovatief of sociaal idee hebben wat binnen één van deze prijsvragen past, of u wilt andere subsidiemogelijkheden hiervoor laten onderzoeken? Ik help u graag! Nova Connect