CWF Bloemkoolsoep knoflook geitenkaas

Bloemkoolsoep met knoflook en geitenkaas

Als ik het rijk alleen heb maak ik vaak soep, deze soep komt regelmatig voorbij in mijn keuken, erg lekker. Het idee kwam na een discussie op Twitter dat de bloemkoolsoep die iemand had gemaakt zo tegen viel. Dat moet beter kunnen dacht ik, en dat klopte. Dit recept vond ze erg lekker! In Noord Holland hebben we veel bloemkool telers, in Andijk zijn het bijvoorbeeld P & M Laan en T & H Vlaar.

Video


Een voorgerecht voor 4 personen, lunch voor 2 personen.

Nodig:

  • kookpan
  • maatbeker
  • weegschaal
  • staafmixer
  • snijplank
  • mes

CWF_Bloemkoolsoep_knoflook_ingredienten

Ingrediënten:

  • 4oo gram bloemkoolroosjes
  • 1 ui
  • 500 ml groentebouillon
  • 250 ml kookroom
  • 150 gram zachte geitenkaas met wilde knoflook, of een gewone geitenkaas met 2 knoflook los
  • 1/2 rode peper fijn gesneden zonder zaad.(als je niet van pittig houd, laat het dan bij gewone peper naar smaak)
  • grof zeezout en als er geen rode peper in zit, dan ook gewone peper
  • peterselie

Bereiding:

  1. Ui in stukjes snijden en met de bloemkoolroosjes samen in de bouillon koken totdat het zacht is.
  2. De peper in de lengte door de midden snijden en zaadjes verwijderen. 1/2 peper in stukjes snijden en bij de bloemkool en ui nog even mee koken.
  3. Voeg het room en de geitenkaas toe en pureer het met een staafmixer totdat het een romige massa is. Zelf maak ik het niet helemaal fijn, een stukje bloemkool erin mag.
  4. Maak op smaak met zout en peper als er geen rode peper is toegevoegd.
  5. Bij het serveren de soep garneren met wat peterselie