Bizimpress_Hospitality

De eerste indruk…

Als bedrijf besteed je veel tijd en geld aan een mooie huisstijl en een brand handboek voor alle marketinguitingen. Ook zie je vaak dat wanneer de huisstijl verandert, het bedrijf ook gelijk het interieur aanpakt. Je wilt een goede (eerste) indruk maken op de klant en dat begint al bij binnenkomst. Zo kun je de klant laten zien dat je over een prachtig pand en bijzondere lampen beschikt. Lampen die nog dagenlang in het geheugen ‘blijven hangen’. Allerlei elementen om de klant duidelijk te maken waar je voor staat. Toch wordt één van de belangrijkste elementen vaak vergeten. Bedrijven vergeten vaak de belangrijke, of zelfs cruciale, rol van de medewerkers in de branding strategie.

Op woensdag 2 december was ik uitgenodigd door het merk Tubino (kokerrokken voor de zakelijke vrouw) om naar de Beurs van Berlage te komen. Daar vond de inspiratiebeurs 2015 plaats, een beurs voor ondernemers. Ook één van onze klanten was daar aanwezig met een stand. Wij verzorgen altijd de hostesses voor hen. Gestyled en het haar en make-up keurig verzorgd. Helemaal in de stijl van de klant staan de dames op de stand de klanten te woord. Dat leuke plaatje, oftewel het totaalplaatje, trekt de aandacht.

Het viel mij op dat dit niet bij alle standhouders het geval is. De medewerkers staan vaak zelf op de stand, wat uiteraard prima is, maar vaak is er niet nagedacht over hun voorkomen. En zeg nou zelf, het is toch altijd prettig om naar enthousiaste, verzorgde mensen te kijken. Mensen die trots zijn op het bedrijf waar ze werken en die daar vol zelfvertrouwen de klanten te woord staan.

Ook wanneer je een beurs bezoekt om te netwerken is het echt belangrijk dat je nadenkt over je voorkomen. Over je eigen voorkomen, maar ook die van je werknemers. Wat wil jij uitstralen? Wat wil het bedrijf uitstralen?

Een eerste indruk overdoen, is lastig.

Ook een Biztraining voor jouw medewerkers?

Mascha van Reenen – Eigenaar BizImpress, expert in on- en offline (zakelijk) voorkomen, haar, make-up & styling