Column subsidiemogelijkheden MIT

Dé subsidie voor de innovatieve MKB’er

Op 17 april gaat het populaire subsidieprogramma MKB Innovatiestimulering Topsectoren (MIT) weer van start. Sinds 2014 biedt deze regeling felbegeerde subsidies aan MKB’ers die samen of alleen willen gaan innoveren.De mogelijkheden zijn als volgt:

1. Tot € 25.000 voor een technische en commerciële haalbaarheidsstudie naar een voorgenomen innovatieproject.

2. Tot € 350.000 subsidie voor een innovatieproject die door ten minste twee onafhankelijke MKB’ers wordt uitgevoerd voor eigen rekening en risico, ook wel een R&D-samenwerkingsproject genaamd.

3. Een kennisvoucher ter waarde van € 3.750 waarmee een onderzoeksvraag aan een kennisinstelling voorgelegd kan worden.

Jaarlijks mag je als ondernemer slechts één aanvraag indienen voor de MIT-subsidie, tenzij je in opvolging van de haalbaarheidsstudie een R&D-samenwerkingsproject gaat opstarten. In dat geval mag je twee keer een aanvraag indienen voor hetzelfde project.

Type projecten

De innovaties die worden gesubsidieerd, zijn nieuwe producten, processen of programmatuur die bijdragen aan één van de Nederlandse Topsectoren. Provincie Noord-Holland heeft een specifieke focus op de topsectoren Agri & Food, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen, Water, Energie, Chemie en Biobased Economy en Logistiek. Projecten die bijdragen aan de andere topsectoren, zoals Life Science & Health (LSH), High Tech Systemen en Materialen (HTSM) en Creatieve Industrie, moeten bij het landelijke loket worden ingediend.

Wanneer indienen?

Op 17 april gaat de regeling open voor kennisvouchers, en haalbaarheidsstudies. Deze aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Zodoende is het noodzakelijk dat gelijk op de eerste dag uw aanvraag wordt ingediend. De R&D-samenwerkingsprojecten worden volgens een tender beoordeeld en kunnen tussen 2 juli en 6 september worden ingediend. In dit geval krijgt het beste project als eerste subsidie.

Subsidieservice van Nova Connect

Sinds de start van dit subsidieprogramma in 2014 werken wij vol enthousiasme en met succes aan MIT-aanvragen. Deze regeling is hele aantrekkelijk, maar ook zeer complex. Mocht u een innovatieproject willen gaan starten en daarvoor een MIT-aanvraag indienen, neem dan contact met ons op om samen een kansrijke aanvraag op te stellen. Meer informatie over deze regeling treft u hier.