Provinciale wegen klaar voor slimme auto’s door hackathon ‘Hack the Road’

Defensie Innovatie Competitie 2017

De krijgsmacht is bij operaties afhankelijk van een complex samenspel van systemen. Cyber speelt daarin een steeds belangrijkere rol. Hoe kan de krijgsmacht in dit domein nog beter opereren. Dat is het thema van de Defensie Innovatie Competitie 2017. Doe mee en win € 200.000!

Defensie zoekt continu naar verbetering van cyberslagkracht. Dat is noodzakelijk om een voorsprong te krijgen op tegenstanders. Vernieuwende of alternatieve technologieën zijn daarvoor onmisbaar. Defensie daagt het midden- en kleinbedrijf en start-ups uit met innovatieve ideeën te komen om ‘samen sterker te staan in het cyberdomein’.

Voor MKB of startup

Ben jij MKB’er op startup? Laat je inspireren door het thema van dit jaar en kom met een innovatief idee. Een jury beoordeelt de inzendingen en selecteert een aantal finalisten. De winnaar krijgt een ontwikkelopdracht van  € 200.000.

Voorlichtingsbijeenkomst

Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op 14 juli op de Kromhoutkazerne, Herculeslaan 1 in Utrecht. Defensiespecialisten vertellen je alles over het thema. Natuurlijk is er volop mogelijkheid vragen te stellen. Stuur een e-mail met naam, voorletters en bedrijfsnaam naar dic@mindef.nl om je te aan te melden.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven op de competitie op www.tenderned.nl. De inschrijving sluit op 22 augustus.

Over de competitie

Met de jaarlijkse competitie stimuleert Defensie innovatie en brengt tegelijkertijd militaire middelen op een hoger plan. Vorig jaar was duurzaam omgaan met energie bij missies het thema van de Defensie Innovatie Competitie. Kitepower won met het idee om windenergie op te wekken met behulp van grote vliegers. Dat bespaart materiaal en brandstof.