Doppen voor Inloophuis Pisa

In het voorjaar van 2015 is Inloophuis Pisa begonnen met het inzamelen van plastic doppen en al heel snel bleek deze actie in een stroomversnelling te raken. Zoveel mensen (en kinderen!) spaarden doppen voor ons inloophuis. Elke week komen er nog mensen zakken met doppen brengen. Het is hartverwarmend! In veel gevallen maken zij van de gelegenheid gebruik om, bij een kopje koffie, even een praatje te maken.

Natuurlijk willen wij jullie daarom ook graag op de hoogte brengen van de huidige situatie. Wij zijn nu een jaar bezig en gaan binnenkort de eerste lading doppen afleveren bij Kunststof Recyclingbedrijf Van Weeren in Biddinghuizen.

En, nog zoiets moois, Hoek Logistic Services B.V. uit Hem heeft belangeloos een vrachtwagen met chauffeur ter beschikking gesteld om het transport van de doppen voor ons te verzorgen. De doppen zijn in de tussentijd opgeslagen bij Bloembollenexportbedrijf Aker aan de Westerkerkweg 78 in Venhuizen. Ook deze ondernemer deed dat ‘om niet’! Directeur Peter Aker kreeg uit handen van onze voorzitter, Karin Zeeman, als blijk van waardering de plaquette “Vriend van Inloophuis Pisa”.

Veertien kuubkisten, elk met ongeveer 165 kg doppen. Dat betekent ruim 2.800 kg. Omgerekend zijn dat zo’n 1,6 miljoen doppen! Even zoveel pakken melk, flesjes frisdrank, potten pindakaas en pakken vla zijn geconsumeerd om dit resultaat te bereiken! Bijeen gespaard door heel veel mensen in West-Friesland en door clubs en verenigingen zoals bijvoorbeeld Voetbalvereniging De Zouaven in Grootebroek en het koor Oker in Hoorn.

Daarnaast fungeerden veel particulieren en bedrijven als inzameladres. Ook daar kwamen buren, familieleden en kennissen trouw een zakje met – soms maar 10 – doppen (alle beetjes helpen!) brengen. Onze eigen huismeester, Marjo van Hal, stond met regelmaat tot aan de ellebogen in de doppen om die te herverpakken en te transporteren richting opslagadressen. Ook gastheer Jan Luiten ondersteunde met regelmaat bij deze actie.

Bloembollenexportbedrijf Aker in Venhuizen, die haar deuren gastvrij voor ons opende als opslaggelegenheid, is inmiddels Vriend van Pisa geworden.

Enfin, nu maar op richting een tweede lading doppen! Wil je de informatie over deze actie nog eens nalezen? Kijk dan op www.inloophuispisa.nl. Daar staat alle informatie over deze actie: welke doppen wel (alleen schone doppen) en welke niet (geen metaal). Ook een aantal inzameladressen staat daar overigens vermeld.