paprikatortilla

Een heerlijk gerecht voor 4 personen is deze paprikatortilla met geitenkaas

Dit lekkere paprikatortilla recept komt van de site Ontmoet de Teler, waar o.a. een paar mooie groentetelers uit Noord-Holland op staan

 

Ingrediënten

  • 1 rode, gele en groene paprika
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 75 ml witte wijn
  • 4 eieren
  • 2 gekookte aardappels
  • zout en peper
  • 2 eetlepels gedroogde Provençaalse kruiden
  • 100 g geitenkaas in blokjes

Bereidingswijze

  • De paprika’s wassen, halveren, steel aanzetten, pitten en binnenkant verwijderen.
  • Het vruchtvlees in stroken snijden.
  • De ui en het teentje knoflook pellen en fijn hakken.
  • De olijfolie in een vuurvaste pan verhitten en de ui, evenals het knoflookteentje, licht bruineren.
  • De paprikastroken toevoegen en 5 minuten stoven.
  • De wijn er over gieten en laten inkoken.
  • De aardappelen schillen, in blokjes snijden en met de geklutste eieren er door roeren.
  • Laten indikken. Kruiden met zout, peper en Provençaalse kruiden.
  • De geitenkaas er over doen.
  • De tortilla in de voorverwarmde bakoven bij 180°C 15 minuten gratineren.

Bron: ontmoet de teler