personeel dossiers werk

[gastblog]ESF subsidie voor vakbekwaam, gezond en gemotiveerd personeel

Heel vaak komen situaties voorbij waarin ons wordt voorgehouden dat we dingen bijna voor niets krijgen. Twee producten halen en een betalen, sluit nu een abonnement van € 47,- euro per maand af en ontvang gratis een iPhone. Nog eentje die iedereen vast bekend in de oren klinkt: de samenreiskorting van de NS. Natuurlijk wil ik graag met korting reizen, sterker nog, ik zit nooit alleen in de trein. Wat mij betreft reis ik dus te allen tijde met korting. Helaas, op samenreiskorting heb ik alleen recht als ik met iemand reis die een bepaald abonnement heeft. U betaalt dus voor een product/dienst om aansluitend iets anders voordelig(er) te krijgen. Kwestie van rekenen voordat je ‘ja’ zegt.

Iedere ondernemer of werknemer ontvangt regelmatig aanbiedingen. Heel aantrekkelijk, maar hoe weet u of het geen kat in de zak kopen betekent? Stel vooraf altijd de toegevoegde waarde van de aanbieding vast. Wat heeft u eraan als ondernemer, als organisatie of als werknemer?

Advies inzetbaarheid

Neem nu de ESF subsidie voor advies over inzetbaarheid. In andere woorden gezegd: subsidie die de ondernemer kan krijgen voor het inwinnen van advies om medewerkers vakbekwaam, gezond en gemotiveerd te houden. Wat een gelukzalig gevoel geeft het lezen van deze zin! Ik kan ook niet anders zeggen dan dat het een prachtige regeling is. Vakbekwame, gezonde en gemotiveerde medewerkers zijn zo belangrijk, zij zijn de spil van een organisatie. Zij leggen de basis om de doelstelling(en) van een organisatie te bereiken.

Ook in dit geval ontvangt u de subsidie niet zomaar. Maar, het is zeker de moeite waard en u koopt geen kat in de zak als u een adviseur in de arm neemt die voor u het advies opstelt en/of u ondersteunt bij de uitvoering van dit advies. In samenwerking met de ondernemer zorgen wij voor een stuk bewustwording als het gaat om duurzame inzetbaarheid van de medewerkers, waarbij beide gezichtspunten aandacht krijgen. Wij kunnen u van dienst zijn bij een proces dat begint met het doorspreken van uw wensen, de mogelijkheden en het ontzorgen van alle administratieve rompslomp, en doorloopt tot het einde van het traject.

Bij elk advies is niet alleen ‘wat’ gaan we doen belangrijk, maar zeker ook ‘hoe’ gaan we het doen. Wij zorgen voor maatwerk per bedrijf waardoor succes gegarandeerd is. Zelf ben ik ontzettend enthousiast over deze regeling, omdat er binnen een organisatie concreet resultaat geboekt kan worden. Het klopt dat u hiervoor kosten maakt. De ondergrens om 50% subsidie te krijgen ligt bij € 12.000,-. Oftewel u betaalt te allen tijde € 6.000,-.

Wij werken hard aan de uitwerking van deze subsidieregeling, zodat wij u concrete informatie kunnen geven. Het wordt niet ‘twee halen, een betalen …’ , het wordt een voorstel waardoor het zomaar zou kunnen dat u net zo enthousiast wordt als ik.

 

Caroline Boersen