CWF_Oreo_Cheesecake

Goddelijke Oreo Cheesecake – zonder oven

Wanneer ik op de kleinkinderen pas, duik ik meestal wel even de keuken in met  ze. Deze keer werd het een Oreo cheesecake die niet de oven in hoeft, en ik kan zeggen de koekjes moesten eerst geproefd worden voordat ik ze mocht gebruiken. Ooit was Oreo cheesecake een vriendelijk doch dringend verzoek van mijn schoondochter, maar die moest wel de oven in. Als ik in Apeldoorn de keuken in ga, houdt dat ook in dat ik geen camera, softbox, paraplu, statief of losse flitsers bij de hand heb, de foto’s zijn weer terug bij af, met de iPad. Maar dit gerecht is te lekker om niet te delen.

Nodig:

 • springvorm 24 cm
 • keukenmachine, mixer of staafmixer en zelfs met een garde gaat het prima (ook al moet ik wel zeggen dat ik wel merk dat mijn keukenmachine thuis goud waard is)
 • 2 kommen
 • bakpapier
 • vork
 • lepel
 • weegschaal
 • steelpan, voor de boter smelten

Ingrediënten:

 • olijfolie om de springvorm in te vetten.
 • 50 gram boter
 • 3 rollen Oreo koekjes, 154 gram per rol, 1 1/2 rol voor de bodem en 1 1/2 rol door het kaas/room mengsel
 • 500 ml slagroom
 • 400 gram roomkaas (mon chou)
 • 150 gram suiker
 • 1 limoen, sap
 • 1 pak oreo met witte chocolade 246 gram

Bereiding:

 1. Vet een springvorm van 24 cm in met op de bodem bakpapier.
 2. Smelt de boter.
 3. Maak alle rollen van de gewone Oreo fijn in een keukenmachine, met een vork of in een pedaalemmerzak doen en er met de deegroller overheen gaan.
 4. De helft, 231 gram mag met de gesmolten boter gemengd worden en op de bodem van de springvorm worden verdeelt, aan drukken met de bolle kant van de lepel die je af en toe nat maakt met koud water zodat het niet plakt.
 5. Klop de slagroom lobbig, niet helemaal stijf omdat het straks nog gemengd moet worden met de roomkaas.
 6. Meng de roomkaas, suiker en limoensap goed door elkaar.
 7. Meng nu de roomkaas door de lobbige room tot een glad geheel.
 8. Meng de tweede helft van de Oreokoekjes door het roomkaas mengsel.
 9. Dit mengsel mag over de bodem worden verdeeld.
 10. Hak de Oreokoekjes met witte chocolade grof en verdeel dit over de bovenkant.
 11. Ik kon niet wachten dus ik heb hem 1 uur in de vriezer gezet en 1 uur in de koelkast. Normaal is 3 uur in de koelkast stijf laten worden en dan serveren.

Annemiek van Zon – Culinair West Friesland