InloophuiPisa

Inloophuis Pisa geeft gehoor aan behoefte

Hoorn, 26 september 2016 – Binnenkort vindt er een tweetal bijeenkomsten plaats die Inloophuis Pisa aan de Draafsingel in Hoorn heeft georganiseerd naar aanleiding van de behoefte van haar gasten. Het betreft de open bijeenkomst ‘Verder leven na kanker’ die op maandag 24 oktober a.s. van 19.00 tot ca. 21.30 uur plaats zal vinden en de bijeenkomst ‘Ouders van een overleden kind’ op donderdag  6 oktober van 12.30 tot 14.30 uur.

‘Verder leven na kanker’ is ontstaan uit het veelgehoorde geluid dat mensen, die enige tijd geleden behandeld zijn aan kanker, heel graag de draad van het leven weer willen oppakken maar daarbij tegen een aantal zaken aanlopen. Daarbij valt te denken aan een lijf dat niet meer (geheel) functioneert zoals voorheen; concentratieproblemen en vermoeidheid. Ook de omgeving speelt een rol. Na verloop van tijd lijkt die te verwachten dat de persoon in kwestie weer normaal kan functioneren.

Deze bijeenkomst is dus bij uitstek voor iedereen die behandeld is aan kanker en tegen beperkingen en/of problemen aan loopt als gevolg hiervan, ongeacht leeftijd, het soort kanker en hoe lang de behandeling inmiddels geleden is en voor wie het plezierig vindt om lotgenoten te ontmoeten en hier ervaringen mee uit te wisselen

De bijeenkomst ‘Ouders van een overleden kind’ is het gevolg van het feit dat de medewerkers van Inloophuis Pisa met regelmaat mensen ontmoeten die dit is overkomen en die aangeven behoefte te hebben om gedachten, gevoelens en ervaringen uit te wisselen met ouders en grootouders die hetzelfde is overkomen. Want hoe ga je verder na zo’n afschuwelijk ingrijpend verlies?

De ervaringen met de behandelingen aan kanker in het ziekenhuis, de machteloosheid die je als ouder ervaart als je je kind ziet lijden en hier niets aan kunt doen en uiteindelijk je kind moet loslaten en het communiceren met de eventuele partner zijn slechts enkele voorbeelden van de onderwerpen die tijdens deze bijeenkomst aan bod kunnen komen.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan via administratie@inloophuispisa.nl of (tijdens openingstijden) op nummer 0229 – 75 85 31.
Inloophuis Pisa, Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn.