Blunder fout

[gastblog] Leer van mijn PR blunder

Blunders komen altijd voor. Er zijn momenten waarop iets meer tact en oplettendheid beter had geweest. Ik herinner voor mijzelf een journalist die mij belde naar aanleiding van mijn eerste PR bureau. Behoorlijk naïef ging ik het gesprek in. Ik vroeg nog wel waarvoor hij schreef, maar er rinkelde niet meteen een belletje. Vol zelfvertrouwen beantwoordde ik al zijn vragen en vertelde over mijn (grote) plannen.

Quotes Business Entrepeneur failure

Jarenlang vroeg ik mij af wie dat toch geweest was en waarin mijn interview was geplaatst. Tot enkele maanden geleden. Op een dag besloot ik targets te stellen voor mijn publiciteitsbeleid richting marketing en PR bladen. Een aantal van de bladen lees ik zelf en daar wilde ik ook wel inkomen. Het tweede item dat ik ze mailde was raak. Ik werd gepubliceerd! Juigend kwam ik uit mijn kantoor. De volgende dag wilde ik de PDF hebben van dat artikel en logde ik in op de website. Daar kwamen uit de zoekresultaten niet 1, maar 2 publicaties gerold. Ik klikte op de oudste en vond tot mijn schrik en afschuw – het interview dat ik anders aan had moeten pakken. De foto was van internet afgehaald (totaal niet passend bij de tekst) en het artikel ging over vanalles maar niet waarover ik wilde dat het was gegaan. Een zeer wijze les.

TIP

Vraag altijd wie de journalist is en van welk medium. Vraag altijd waar het interview over gaat en vraag of je hem nog even mag lezen voor publicatie om hem/haar te helpen met het eruit halen van onwaarheden.

Laat mijn PR blunder een les voor jou zijn!

Jennifer Delano