VW Caddy

Nieuwe VW Caddy: vierde generatie nog zuiniger, veiliger, handiger

Volkswagen Bedrijfswagens presenteert de nieuwe, vierde generatie Caddy. Zijn frisse design springt direct in het oog, net als het robuuste, hoogwaardige interieur. Door nieuwe motoren is de bestverkochte bedrijfswagen van Nederland in 2014 schoner en zuiniger dan ooit. Slimme assistentiesystemen zorgen voor meer veiligheid, comfort en gebruiksgemak. De VW Caddy wordt deze zomer op de Nederlandse markt verwacht in een bedrijfswagen- en personenauto-uitvoering.

De Caddy van de derde generatie was een groot succes. Hij was 11 jaar in productie en er werden 1,5 miljoen exemplaren verkocht. De vierde generatie zet wederom een grote stap voorwaarts. Dat wordt nog eens onderstreept door het nieuwe, markante design.

Veiligheid, comfort en gebruiksgemak

Dankzij de nieuwste assistentiesystemen verzet de nieuwe Caddy de bakens in zijn segment op het gebied van veiligheid, comfort én gebruiksgemak. Zo heeft hij optioneel Front Assist met City-noodremfunctie – tot 30 km/h kan dit systeem autonoom een noodstop uitvoeren. Multi Collision Brake is standaard bij de Euro 6-versies en beperkt of voorkomt zelfs vervolgschade na een aanrijding. Slimme opties zijn de grootlichtassistent, vermoeidheidsherkenning en voorruitverwarming. Ook adaptieve cruise controle (ACC) is als extra optie verkrijgbaar.

Gloednieuwe multimediasystemen

De Caddy is er met gloednieuwe multimediasystemen zoals Radio Composition Colour en Composition Media en het radio-navigatiesysteem Discover Media. Allen zijn te combineren met een achteruitrijcamera. Park Assist is optioneel. Het maakt automatisch inparkeren mogelijk (parallel áán en haaks óp de rijrichting) – handig voor koeriers- en bezorgdiensten.

Nieuwe Euro 6-diesels en driecilinder benzinemotor

De Caddy krijgt een gloednieuwe 2.0 TDI-dieselmotor in vier varianten: van 55 kW/75 pk tot 110 kW/150 pk. De zuinigste variant is de Caddy BlueMotion met een officieel vastgesteld verbruik van 4,0 l/100 km. De Caddy EcoFuel (CNG/aardgas) met een 1.4 TGI-motor is krachtiger en tegelijkertijd 30% zuiniger dan zijn voorganger. Het vastgestelde verbruik komt op 4,0 kg/100 km. Ook zijn er drie benzinemotoren: de 1,2-liter viercilinder TSI met 62 kW/84 pk, de 1.0-driecilinder TSI met 75 kW/102 pk en de 1.4 TSI met 92 kW/125 pk. Naast de nieuwe Euro 6-versies zijn voorlopig ook nog Euro 5-dieselmotoren beschikbaar.

Actiemodel luidt Caddy 3 uit

De levering van de nieuwe Caddy in Nederland start deze zomer. De Nederlandse prijzen worden in de aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt. Van de huidige Caddy is op dit moment het actiemodel C-Edition beschikbaar, met klantvoordeel dat kan oplopen tot ruim 6.000 euro*.

Video Volkswagen Commercial Vehicles: World Premiere of the New Volkswagen Caddy

* In dit bericht vermelde prijzen zijn adviesprijzen exclusief BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op de site

Bron: VW Bedrijfswagens