Klooker_App

Noord-Hollandse Topbloemen onderdeel van nieuwe manier van shoppen

Vanaf juni 2016 is een nieuwe shopping-app beschikbaar die zich specifiek richt op consumenten die gemak zoeken, vaak al met PayPal-toegang. Via de Klooker shopping app kunnen consumenten shoppen bij vele webwinkels, en bestellen met 1 klik. Door de mogelijkheid om zelf bestelherinneringen te zetten, worden ze herinnerd om favoriete producten op tijd bij te bestellen. Deze nieuwe manier van shoppen zit daarmee tussen regulier shoppen en abonnementen in.

De aangesloten webwinkels zijn geselecteerd op hun aanbod van kwalitatief goede producten tegen een scherpe prijs. Oprichter Dennis Kamst vertelt welke retailers zich eraan hebben verbonden: ‘Bijvoorbeeld Topbloemen.nl, DeOnlineDrogist, Vitaminstore, DierenwinkelXL, Villavino en Inktweb.nl.’ In de komende weken worden meer webwinkels aangesloten. Deze shops hebben op de producten die ze aanbieden exclusiviteit, komen in een ‘shopping-ecosysteem’ en krijgen klanten van elkaars webwinkels. Dit wordt actief gestimuleerd door Klooker

Persoonlijk producten laten vinden en plaatsen

Het idee achter Klooker is dat shoppen veel makkelijker en sneller kan als je dit werkelijk rondom de consument centreert. Met Klooker hebben consumenten in één app direct toegang tot webwinkels en hun producten. De Klooker-shopping-app geeft consumenten ook de mogelijkheid de app te personaliseren middels eigen bestelherinneringen. Na een herinneringsbericht, is een product met één klik weer bijbesteld. Zo is er het gemak van een persoonlijk productabonnement, zonder de bijkomende verplichtingen. Het assortiment groeit stap voor stap, waarbij Klooker erop let dat de prijzen goed zijn en de webshops gecertificeerd. Wanneer consumenten een persoonlijk favoriet product missen in het Klooker-assortiment kunnen ze dit aangeven via de chatfunctie in de app. Klooker gaat naar het product op zoek en plaatst het bij de favorieten.

Direct en sneller shoppen

De site en app zijn bedoeld voor consumenten die houden van direct en snel shoppen. Veel webshops werken met registratiemethodes, inloggen, wachtwoorden onthouden, geworstel door vele schermen, lange bestel- en betaalprocedures en op het einde van het bestelproces mogelijk onverwachte bezorgkosten. Uit onderzoek blijkt dat consumenten door zulke stappen in bijna 70 procent van de gevallen hun winkelmandje op laptops en desktopcomputers verlaten. Op mobiele devices loopt dit op tot zelfs 95 procent. Consumenten maken hiermee duidelijk dat ze deze stappen niet willen in het bestelproces. Dennis Kamst: “Klooker neemt voor consumenten het gedoe weg bij het online shoppen. En met haar extra services ontzorgt zij de consument. We zeggen ook wel een beetje provocerend ‘wie lui is moet slim zijn’. Klooker dus!”

Klooker en PayPal

Klooker werkt alleen met PayPal. Daardoor hoeven consumenten niet steeds bestel- en betaalformulieren in te vullen. PayPal heeft die gegevens immers al. Dat maakt het mogelijk dat je kunt betalen met één druk op de knop, met PayPal OneTouch. Klooker richt zich op consumenten die met name gemak zoeken, iets vaker man dan vrouw zijn, een bovengemiddelde opleiding en inkomen hebben en die significant meer online besteden dan gemiddeld. Karakteristieken die vrijwel geheel passen bij PayPal consumenten. Het shopgemak, de kopersbescherming, de retourvergoedingen en de hoge veiligheidseisen maken PayPal tot een ideale partner. Dennis Kamst: “Klooker neemt frictie weg bij het shoppen, PayPal doet dit bij het betalen. Shoppers met PayPal zijn de meest waardevolle online doelgroep. Dit versterkt elkaar en werkt conversieverhogend. Wij richten ons daarom bewust op shoppers die betalen met PayPal.”

Bronnen:

http://baymard.com/lists/cart-abandonment-rate

Twinkle 2013 p.26

Klooker – brengt vanaf juni 2016 een nieuwe manier van shoppen online, waarbij consumenten vanuit meerdere webwinkels in één app hun producten met 1 klik kunnen bestellen. Onderscheidend is ook de mogelijkheid tot het aanmaken van bestelherinneringen.

Meer informatie: http://www.klooker.nl