2016 Floortje Lopes (Small)

Ongekend succes in 2016? 4 fouten die je wilt vermijden

Actie; dat is eigenlijk waar alles om draait. Want als we in actie zijn, kunnen we alles bereiken in ons leven wat we willen. Met United for Success willen we mensen – ondernemers – uitdagen en motiveren om verder te denken dan dat ze normaal gesproken doen en ook hun acties daarop aan te passen.

Door de jaren heen hebben wij zelf, maar ook de mensen waarmee we werken, ervaren dat er zoveel meer te bereiken en te behalen is dan we in eerste instantie hadden gedacht. Toch is het misschien herkenbaar voor je dat je meerdere goede voornemens hebt, goede ideeën voor je bedrijf, of wensen voor jouw leven, die tot nu toe niet verder zijn gekomen dan ideeën, gesprekken en aantekeningen. Zonde, vinden wij!

Wat maakt nou dat mensen niet of lastig in actie komen – of blijven – terwijl ze wel dromen, doelen of voornemens hebben die belangrijk voor ze zijn?

  1. Het begint eigenlijk bij een helder doel. Wie geen helder doel heeft, en daarin keuzes durft te maken, weet ook niet welke acties noodzakelijk zijn om dat doel daadwerkelijk te halen. Ben je nog steeds aan het dubben over wat jij precies wilt creëren in je leven? Dat is precies waarom jij je dromen nu nog niet hebt gerealiseerd.
  2. Een belangrijk aspect is dat veel mensen blijven hangen bij nadenken en over-analyseren in plaats van gewoon te doen. Ze weten simpelweg niet hoe. Hierdoor wordt de drempel om te starten alleen maar groter. Uiteindelijk wordt de drempel soms zo hoog dat mensen opgeven aan hun droom zonder ooit een echte poging te hebben gedaan. Zo blijven briljante ideeën onuitgevoerd en mist de wereld een heel waardevol toevoeging.
  3. Er zijn ook mensen die vooral denken in grote plannen en visionaire ideeën, maar het lastig vinden om het terug te brengen naar kleinere hapklare brokken. Wanneer alleen gedacht wordt in grote einddoelen lijkt het zo’n opgave om het voor elkaar te krijgen, dat veel ondernemers hun ideeën niet eens in de praktijk brengen.
  4. Een ander element dat mensen stopt hun dromen te verwezenlijken, is dat ze de acties doen die ze gewend zijn om te doen, die acties liggen binnen hun comfortzone. En uiteraard krijgen zij daarmee ook altijd de resultaten die ook in hun comfortzone liggen en daarmee niet perse de uitkomst hebben die zij het allerliefste willen.

We blijven binnen de kaders denken en handelen na aanleiding van ideeën en overtuigingen die we in het verleden hebben gecreëerd. Met alle kennis die we in de voorgaande jaren hebben opgedaan. Dat heeft je gebracht tot waar je vandaag bent. Daarin zullen uiteraard dingen zitten die werken. Als je oversteekt wil je graag goed kunnen inschatten hoe hard die auto op je afkomt, zodat jij kan bepalen wat jouw volgende handeling gaat zijn.

Maar op heel veel gebieden werkt het ook tegen je. Als je een oordeel hebt over iets bijvoorbeeld en dat je de actie laat beïnvloeden terwijl de situatie misschien wel helemaal niet vergelijkbaar is.

Voor de meeste ondernemers geldt het motto; beter, anders, groter, meer resultaten. 

Dit gebeurd echter niet binnen je comfortzone en dit gebeurd ook niet als je blijft vast houden aan wat je allemaal denkt te weten. Je zult jezelf daarvoor moeten uitdagen, met de ontwikkelingen en technologie mee moeten bewegen. Maar ook zelf iedere keer de volgende stap zetten in groei en ontwikkeling. Dat is misschien wel situaties opnieuw bekijken en oude concepten en modellen loslaten. Zodat er ruimte ontstaat voor nieuwe kennis en dus nieuwe inzichten.

Wij als, United for Success, streven naast betere resultaten in zakelijke en financiële doelen ook naar resultaten in persoonlijke groei, meer tijd om met familie en vrienden door te brengen, meer vrijheid om echt te doen wat je graag wilt en een positieve impact te maken op onze wereld. Maar in actie zijn klinkt makkelijker dan dat het in werkelijkheid is. Want vaak zijn mensen heel hard en veel aan het werk, maar levert het niet de resultaten op (inclusief de vrijheid, voldoening, trots, genieten) die je graag wilt.

Wat kan je ondersteunen om in actie te komen?

1. Maak je dromen of doelen helder. Succesvolle mensen hebben heel heldere doelen, die ze elke dag voor zichzelf herhalen. Neem de tijd, bedenk wat je het liefste wilt, schrijf het op.

2. Als je je doel helder hebt, breek het terug naar kleinere subdoelen en uiteindelijk in de eerste paar acties. Focus dan op de eerste paar stappen en kom in actie. Neem die eerste stap. Je hoeft niet de hele weg naar je doel voor je te zien. Als je in actie bent richting je doel komen de oplossingen vanzelf op je pad.

3. Je kan een reusltaat nooit weten voor je een actie hebt gedaan, dus begin maar gewoon. En vertrouw op het proces en jouw talent.

4. Weet dat als jij je dromen uitvoert, je daarmee mensen kan helpen en een waardevolle impact maakt in je eigen leven en in de levens van anderen.

5. De ultieme combinatie is actie, commitment en de juiste systemen en methoden in jouw toolkit. Zodat je het wiel niet telkens hoeft uit te vinden, maar je efficiënt richting jouw doelen werkt.

 

We zinspelen met actie niet op zomaar lukraak acties doen en zien waar het schip strand. Het gaat ons om helderheid creëren vanuit jouw visie, jouw dromen omzetten in concrete doelen en aan de hand daarvan gefocust in actie zijn. Weten wat je moet doen en hoe je het moet doen. En genieten van het hele proces er naar toe, niet alleen van het behalen van de eindstreep.

Want onderweg zit zoveel moois. Elke actie en elke stap brengt jou verder in jouw eigen groei. Het is jouw kans om anderen te inspireren, om mensen te beïnvloeden met jou visie en met je mee te nemen op jouw reis, om met jouw talenten mensen te helpen en daadwerkelijk een verschil te maken.

I Am In Action gaat over in actie zijn. Vanuit jouw visie en commitment om jouw persoonlijke doelen te halen en tegelijkertijd een impact te maken in onze wereld. In een ieder van jullie schuilen mooie ideeën die het verdienen om tot zijn recht te komen. En daarin willen jullie graag maximaal ondersteunen.

Op Jouw Actie!

 

Liefs,

Floortje Lopes – United for Success Tree full of Scones