slippers

Oscar celebs op handgemaakte glitter slippers uit Oostzaan

De goodiebag van de celebs bestond dit keer niet alleen uit extravagante artikelen zoals dure vakantie’s, horloges, juwelen en smartphones maar ook een paar handgemaakt glitter slippers van het Oostzaanse bedrijf Uzurii. Eigenaresse Shieglee Ferreira is er super trots op

Met het creëren van Uzurii is voor Shieglee Ferreira dos Santos (1971) een droom uitgekomen. Zij is geboren in het Amazonewoud van Brazilië. Als klein meisje verhuisde zij naar de sloppenwijken van Rio de Janeiro, waar bewoners door de armoede gedwongen waren het hele jaar op slechts één paar slippers te lopen. De vrouwen in die wijken versierden zelf hun slippers met de beperkte middelen die zij hadden zoals steentjes, kraaltjes en glas. De jonge Shieglee had drie grote wensen: ooit wilde zij een paar schoenen die helemaal van haarzelf zouden zijn, ze wilde als een echte samba queen dansen op een praalwagen in een carnavalsoptocht en ook droomde zij dat ze een nachtje mocht slapen in het mooiste hotel van Rio de Janeiro.

Shieglee kwam als 13-jarig meisje naar Nederland, doorliep moeiteloos het atheneum en volgde diverse modeopleidingen. Zij heeft het beste en mooiste van beide culturen in zich opgenomen, dat maakt haar de zelfbewuste vrouw die zij nu is. Dertig jaar later zijn al haar wensen uitgekomen. Ze heeft in het hotel geslapen waar haar moeder als kamermeisje werkte en danste als een adembenemende glamourous Isis in het Samba Drome in Rio de Janeiro. Uit pure passie voor mode heeft Shieglee het merk Uzurii opgericht, waardoor zij nu als ondernemer en ontwerpster van een modelabel ook haar liefste meisjeswens in vervulling heeft zien gaan.

Bron + foto’s: Uzurii