Rondetafelgesprek over duurzame energiewinning

Rondetafelgesprek georganiseerd door Onsnh in samenwerking met Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) Petten van 6 januari 2017.  Thema ‘Duurzame Energiewinning‘ waarbij voornamelijk werd gesproken over wind en zon energie. Welke kansen en welke struikelblokken zijn er.

Aanwezige bedrijven:

ECNWindunie, Wilms Installatietechniek, Zonnepark Bergen Energie, Novaconnect, Kennemerwind.

Tijdens het gesprek bleek dat alle betrokken partijen goed op 1 lijn bleken te liggen, helaas werd ook duidelijk tijdens het gesprek dat Provincie Noord-Holland er een wat ander beleid op na houdt. Omdat Provincie Noord-Holland niet vertegenwoordigt was bleven een aantal vraagstukken onbeantwoord. Maar ECN heeft beloofd deze vraagstukken door te schuiven naar de provincie en er op terug te komen bij de betrokkenen.

Ton Veltkamp die namens ECN Petten als gespreksleider aan tafel zat, bleek deze functie uitstekend onder de knie te hebben. Alle partijen kwamen goed aan bod en konden daardoor hun werkzaamheden op het gebied van energie en hun aanwezigheid aan iedereen goed uitleggen. Na het gesprek bleven alle partijen nog netwerken, visitekaartjes uit te wisselen of nog na te praten over oplossingen voor knelpunten. Alle interviews werden op film gezet en bewerkt door Onsnh Partner Sander van Branding New. Al met al was het een positief gesprek en zijn ook na dit gesprek weer mensen verbonden en tevreden naar huis toe gegaan. Hier doen wij het voor…

Videos

 

Voor meer video’s van Onsnh Rondetafelgesprekken