Kia-motors

Ruim 184.000 banen voor Europeanen dankzij Kia

Ruim 184.386 banen zijn te danken aan de aanwezigheid van Kia in Europa. Direct bij Kia of indirect bij de leveranciers of in de verkoop- en distributieketen.

Dat blijkt uit het nieuwe rapport The economic and societal benefits deriving from the presence of Kia in Europe. Dit is uitgebracht door het toonaangevende, onafhankelijke economisch adviesbureau London Economics. Kia is daarmee een belangrijke werkgever in Europa.

Inclusief douanerechten en verkoop- en inkomstenbelasting was Kia in 2016 in totaal goed voor € 1,2 miljard aan belastinggeld dat naar de Europese overheden vloeit. Dat is ten opzichte van 2013 een toename van 39%: toen genereerde Kia € 865 miljoen aan Europese belastinginkomsten.

De productiefaciliteit van Kia in Žilina (Slowakije) biedt meer dan 3.800 mensen een directe fulltimebaan. Vorig jaar werd door Europese fabricageoperaties voor in totaal € 5,2 miljard aan middelen aangekocht, waarvan € 3,8 miljard (73 procent) een Europese bron heeft. De fabriek ontvangt in 2017 € 130 miljoen investeringsgeld van Kia om de productielijn voor te bereiden op toekomstige modellen.

Michael Cole, Chief Operating Officer van Kia Motors Europezegt hierover: “Kia heeft enkele miljarden euro’s geïnvesteerd in Europa en hiervan profiteren onze klanten, werknemers en gemeenschappen op het hele continent. Het rapport erkent de schaal van onze totale bijdrage aan de Europese economie en onze toewijding aan productontwikkeling en productie zorgt ervoor dat deze voordelen alleen maar groter worden.”