samenwerken

Samenwerken als zzp’ers

Als zzp’er werkt u veelal in uw eentje. Heeft u er wel eens aan gedacht om samen te werken met andere zzp’ers als een opdracht voor u alleen te groot is? Denk bijvoorbeeld aan meedingen naar een aanbesteding. Maar hoe pakt u dit aan: hoe vindt u een geschikte samenwerkingspartner? En hoe gaat u samenwerken?

Waarom samenwerken?

Ga op zoek naar samenwerkingspartners met dezelfde motieven. Zo voorkomt u verkeerde verwachtingen. Er zijn verschillende motieven om samen te werken.

  • Een samenwerking is noodzakelijk om een opdracht te kunnen krijgen of deze te kunnen uitvoeren.
  • Een samenwerking maakt het mogelijk om gezamenlijk als groep (onder één naam) naar buiten op te kunnen treden
  • Het delen van kosten, kennis en risico’s; denk aan gezamenlijke huisvesting of promotie, maar ook aan het gebruik maken van elkaars kwaliteiten of elkaar vervangen tijdens ziekte.
  • Persoonlijke ontwikkeling; ontwikkeling door kennis en netwerk uit te wisselen en elkaar onderling te stimuleren of te coachen.

Hoe vindt u een geschikte samenwerkingspartner?

Misschien is een netwerkbijeenkomst iets voor u? Of zoekt u liever op sociale media? Gebruik daarvoor bijvoorbeeld Twitter. Met de hashtag #durftevragen of #dtv kunt u een tweet plaatsen of zoeken naar tweets. Met de hashtag #zzpmatch kunt u ook op zoek naar samenwerkingspartners. Kijk ook eens op Hallo! Daar vindt u een netwerk van ondernemers. Ook op Facebook zijn er allerlei mogelijkheden.

Hoe organiseert u de samenwerking?

Heeft u uw samenwerkingspartner gevonden? Maak dan duidelijke afspraken over de wijze waarop u gaat samenwerken. Welke samenwerkingsvorm het beste bij jullie past, hangt samen met het type opdracht. Lees meer over rechtsvormen en contracten.

Bron: KVK

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *