klooker app

Shoppingapp gecentreerd om PayPal bindt eerste retailers aan zich

PERSBERICHT – Zeer binnenkort in het tweede kwartaal vindt de lancering plaats van Klooker, de shoppingapp die zich specifiek richt op consumenten met PayPal. Initiatiefnemer van deze start-up en ondernemer Dennis Kamst maakt bekend dat de eerste groep retailers zich heeft aangesloten. Dat zijn onder meer Topbloemen.nl, Vitaminstore en DierenwinkelXL.

Klooker is de eerste stap naar toegang tot de meer dan duizend merken van vele webshops die in één app en site worden verzameld. De oprichter legt uit wat Klooker uniek maakt: “Met Klooker creëer je je persoonlijke assortiment producten vanuit vele verschillende shops, die je kunt bestellen zonder in te loggen met een wachtwoord en zonder je te ergeren aan lange check-outs. Gewoon met één klik bestellen op het moment dat je eraan denkt.”

Klooker heeft als doel producten aan te bieden die de consument vaker nodig heeft en merken die ze graag wil hebben, in alle productcategorieën. De site en app zijn bedoeld voor consumenten voor wie shoppen niet echt hun hobby is. Deze consumenten willen zo min mogelijk gedoe en tijdverspilling en in één klik terechtkunnen bij één adres, waarvan ze weten dat de prijzen goed zijn. Consumenten kunnen ook doorgeven welke producten ze op Klooker nog niet kunnen vinden, zodat Klooker ze kan toevoegen en in hun persoonlijke assortiment zetten. De dienst is exclusief voor de twee miljoen PayPal-gebruikers in Nederland. De aangesloten shops hebben allemaal ervaring met het gebruik van PayPal.

Extra saleskanaal

Dennis Kamst legt uit: “Met Klooker creëren webshops een extra saleskanaal voor een zeer interessante doelgroep. Klooker-consumenten bestellen namelijk meer en komen vaker terug.” Uit onderzoekt blijkt dat PayPal-consumenten (tussen de 30 en 50 jaar oud, gemiddelde tot hogere opleiding en inkomen) gemiddeld twee keer zoveel online bestellen als andere online consumenten. Klooker is een shoppingsite en -app die de redenen waarom consumenten online winkelmandjes verlaten, heeft weggenomen. Daardoor werkt Klooker conversieverhogend. Behalve om het persoonlijke assortiment en het gemak, komen Klooker-consumenten ook vaker terug door de (e-mail)herinneringen die ze zelf bij producten kunnen instellen.

 

Allerhande webshops in één app. Wat een gemak

 

Aangesloten retailers

Start-up Klooker partnert met retailers zoals Topbloemen.nl, Vitaminstore en DierenwinkelXL. Topbloemen.nl is de nummer 1 in Nederland op het gebied van bloemen bezorgen. Vitaminstore is dé moderne healthspecialist met een uitgebreide website en 31 winkels, die meedoet met haar krachtige huismerk. DierenwinkelXL is een dierenspeciaalzaak voor alle huisdierbenodigdheden.

Exclusiviteit van retailers

De webshops die voor Klooker hebben gekozen, krijgen exclusiviteit. Er maar één webshop die een specifiek product kan aanbieden. Retailers die hun artikelen verkopen via de site, betalen een transactiefee per verkoop, dus pay-per-performance. De hoogte van die fee is wat retailers zelf gemiddeld als fee instellen als zij affiliate-programma’s opzetten. In affiliatemarketingtermen is Klooker een soort publisher, maar dan met de check-out op zijn platform. Consumenten worden dus niet doorgeleid naar de webshops zelf. Zij betalen via Klooker wel rechtstreeks aan de webshops. Klooker plaatst de orders met alle benodigde klantdata in de backend systemen van de webshops. Die zijn vervolgens verantwoordelijk voor alle fulfilment en klantcontacten. De Klooker-integratie kan supermakkelijk worden opgezet door middel van een plug-in voor een Magento- of SEOshop, of via een API. Er wordt gestimuleerd om producten van meerdere categorieën aan te schaffen. Dennis Kamst vult aan: “Er melden zich steeds meer geïnteresseerde webshops. Ze weten dat ze er vanwege de exclusiviteit vroeg bij moeten zijn als ze partner willen worden!”

Eigen assortiment

Aangesloten retailers zetten hun producten op Klooker, waar consumenten er een eigen shopassortiment mee kunnen vormen. Klooker biedt direct toegang tot de favoriete producten en merken van de consument, zonder (aparte) bezorgkosten. Het idee achter de site is dat online winkels bij de klant ‘inloggen’, waardoor het shoppen rondom de consument wordt gecentreerd. Registreren of inloggen bij webwinkels hoeft dus niet meer, dat doen zij bij de klant. Als gevolg daarvan hoeven klanten ook geen check-out formulieren meer in te vullen, omdat ze via PayPal betalen. Zij kunnen zelf reminders instellen om hun favoriete producten bij te bestellen. “Zo word je op tijd eraan herinnerd om je hondenvoer, vitaminepillen, een lekker luchtje, je favoriete witte overhemd of een bosje bloemen voor je vrouw te bestellen”, legt Dennis Kamst uit. Shoppers zijn aangemeld met hun PayPal-account, waardoor zij hun aankopen bij verschillende retailers in één keer kunnen afrekenen. De dienst is voor consumenten gratis.

Bronnen:
https://topbloemen.nl
http://www.DierenwinkelXL.nl
http://www.Vitaminstore.nl
Op navraag levert Klooker verdere documentatie.

Klooker is de eerste shoppingsite en -app die webshops centreert om consumenten, in plaats van andersom. Consumenten kunnen zo hun favoriete producten en merken in hun eigen, persoonlijke assortiment verzamelen. Zo kunnen zij vanuit hun Klooker-account producten (bij)bestellen in meerdere webwinkels. Meer informatie: http://www.klooker.nl.