Gehele speelveld

Speelveld installatie componenten

Heel de wereld is in de ban van het Wereld Kampioenschap voetbal. We zitten deze maand uren aan de buis gekluisterd, kijkend naar diverse teams.

Teams met een strategie, een doel, een specifieke opbouw. Over teamopbouw is al veel geschreven. Natuurlijk in de sportwereld, maar ook in andere verbanden.

Sportief Speelveld

De meest voor de hand liggende team omgeving is de sportwereld. Ongeacht de sport, onderscheiden we tactieken, aanvalsstrategieën en opstellingen. Met aan de zijlijn de coaches, reserve spelers, toeschouwers en officials.

Zakelijk Speelveld

Ook in de bedrijfswereld wordt geschreven en gepraat over teams. Hoe is jouw team opgebouwd? Met welk type mensen werk jij in je team? De aanvallende verkopers, de controlerende achterhoede of het schakelende middenveld? Wie zijn de shapers en wie zijn de builders in een team? Wie zorgt voor de aanval en wie maakt het af?

Technisch Speelveld

Een collectieve duurzame installatie is ook als een team. Ik ga de teamopbouw, onze teamstrategie en ons doel met u delen.

Onze spitsen collector paneel bron

Onze spitsen collector paneel bron

In de spits spelen de componenten die de duurzame bronnen zon en bodem omzetten in duurzame energie, de zonnecollectoren, de zonnepanelen en de open en gesloten bronnen. Deze spitsen scoren maximaal als zij zo efficiënt mogelijk omgezet worden in bruikbare energie.

 

Middenveld regeling wp buffer

Middenveld regeling wp buffer

In het middenveld zijn de componenten warmtepompen, buffervaten, regelingen actief. Zij zorgen voor de aansluiting en ondersteuning van de spitsen, de duurzame bronnen, naar de eindproducten.

 

achterhoede warmte koude warm water elektriciteit

achterhoede warmte koude warm water elektriciteit

In de achterhoede spelen de eindproducten, de duurzame warmte, koude, warm tapwater en groene elektriciteit.

Als keeper hebben we de bivalentie, de HR ketel. In geval van piekbelasting, extreme vraag of misschien zelfs blessures, zal deze component actief het speelveld moeten verdedigen, zodat onze toeschouwers, de bewoners niet verliezen en toch nog kunnen genieten van het duurzame comfort. De rol van de coach en aanvoerder is de speltactiek om te zetten in een kampioenschap met grote cijfers. Zij zijn de Heatmatcher. Hierover later meer!

Inzet van ons speelveld is af te lezen op ons scorebord: hoe hoger de inzet van duurzame bronnen, des te hoger is de CO2 besparing, en dus de besparing op energie inkoop. Harde Euro’s!

 

Gehele speelveld

Hoe gaat u in uw speelveld uw doel behalen?

José Braakman