Stadsverwarming Purmerend open deuren van BioWarmteCentrale

Vrijdagmiddag 7 oktober en zaterdagochtend 8 oktober aanstaande opent Stadsverwarming Purmerend de deuren van BioWarmteCentrale de Purmer voor geïnteresseerd publiek. Deze centrale wordt gestookt op houtsnippers die beschikbaar komen uit het terreinbeheer van Staatsbosbeheer. Met de centrale voorziet Stadsverwarming Purmerend haar ruim 25.000 klanten (circa 75% van de stad Purmerend) voor 80% van groene warmte, en is daarmee het meest duurzame warmtebedrijf van Nederland.

Stadsverwarming Purmerend (SVP) produceert haar warmte met behulp van de BioWarmteCentrale (44 MWth) en twee hulpwarmtecentrales. Door het gebruik van 100.000 ton biomassa (houtsnippers) spaart SVP op jaarbasis vele tonnen CO2 uit. De houtsnippers zijn een bijproduct uit het reguliere beheer van bos, natuur en landschap. Hout is een duurzame, hernieuwbare grondstof en CO2 neutraal. Bij verbranding van houtsnippers neemt namelijk de hoeveelheid CO2 in de atmosfeer niet toe. Bij de verbranding van aardgas, olie en steenkool gebeurt dit wel.

Wat: Open Dagen BioWarmteCentrale de Purmer van Stadsverwarming Purmerend

Wanneer: Vrijdag 7 oktober 2016 (tussen 13:00u – 17:00u) en zaterdag 8 oktober 2016 (tussen 9:30u – 12.30u)

Waar: BioWarmteCentrale de Purmer, Contact 1A, Purmerend
En verder: De toegang is gratis. Vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dit gaat via het boekingssysteem op de www.stadsverwarmingpurmerend.nl (rechts onderin).
De minimum leeftijd voor een rondleiding is 8 jaar. Verder zijn stevig (gesloten) schoeisel  en een redelijke conditie vereist.

Voor de veiligheid is het aantal plaatsen beperkt. Dus wees er snel bij: want vol = vol.