Bijeenkomst Onsnh

Succesvol Rondetafelgesprek Onsnh

Op 23 oktober jl. vond het rondetafel gesprek van Onsnh plaats. Deze kwam tot stand door een mooie samenwerking van Onsnh, Transport en Logistiek Nederland en Campex. Het strijdtoneel was het – onlangs spectaculair – verbouwde Markthuys WFO in Zwaagdijk.

Een divers gezelschap kwam bijeen om te netwerken en met elkaar in gesprek te gaan over een veelheid aan onderwerpen die van invloed zijn op de Transport en Logistiek branche. Het verbinden van mensen staat voorop, maar al snel bleek dat de aanwezige partijen zich goed hadden voorbereid. De besproken punten werden vanuit diverse hoeken goed belicht, dit werd juist mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van transport- en aanverwante bedrijven, juridische, accountancy en opleidings branche.

Transport en Logistiek Nederland werd vertegenwoordigd door Sjors Jepkema. Bas Bourgonje, Feroza Brandsen samen met Lydia Gitzels zaten namens Campex aan tafel. Marco Winder vertegenwoordigt STS Stam Transport Schermerhorn, Duncan Renses De Band Uitzendbureau, Martijn van Vugt VRS van Vugt, Mark Koomen Koomen Transport, Jan Bakker Truckland, Marcel Vlaar Breedijk Autotransport, Gert Jan Karhof Karhof Groep Purmerend en Marianne Zeeman vertegenwoordigt Scherp Advocaten.

De sfeer was ontspannen en plezierig eigenlijk zoals het bij een goed gesprek hoort. Sommigen kenden elkaar al, maar er werden ook diverse nieuwe contacten gelegd, na het gesprek maar ook inmiddels via Social Media. Het Rondetafelgesprek was levendig en gevarieerd en er kwamen tal van inzichten op tafel. Alleen al over de economische situatie (gaat het nu wel of niet ‘beter’) waren de meningen uiterst verdeeld.

 

Ons Noord-Holland (Onsnh.nl) … een portaal dat streeft naar het verbinden van mensen en samenwerkingen tot stand laat komen

 

Verder werd er geanimeerd gesproken over de cao is deze inmiddels gereed of worden er nog veranderingen aangebracht, de infrastructuur van de N23, de afsluiting van de Velsertunnel en of dit consequenties zal hebben voor onze regio, de befaamde en beruchte Code 95 (zijn alle transportbedrijven er ‘klaar’ voor?), de gevolgen voor de ondernemening door de  werkkostenregeling welke veranderd per 1 januari 2015 en de nieuwe wet zekerheid en haar gevolgen voor de aanname van personeel.

Kortom een enorme variëteit aan onderwerpen! Na afloop van het Rondetafelgesprek, onder het genot van een hapje en een drankje, verzorgd door Bartels Catering uit Alkmaar, werd er nog even nagepraat en kon men nog wat netwerken.

 

Hanneke Tinor-Centi