Bijeenkomst Onsnh

Succesvol Rondetafelgesprek Transport & Logistiek

Op 23 oktober jl. vond het rondetafelgesprek georganiseerd  door Onsnh plaats. Deze kwam tot stand door een mooie samenwerking met Transport & Logistiek Nederland en Campex. Het strijdtoneel was het – onlangs spectaculair – verbouwde Markthuys WFO in Zwaagdijk.

Een divers gezelschap kwam bijeen om te netwerken en met elkaar in gesprek te gaan over een veelheid aan onderwerpen die van invloed zijn op de Transport & Logistiek branche. Het verbinden van mensen staat voorop maar al snel bleek dat de aanwezige partijen zich goed hadden voorbereid. De besproken punten werden vanuit diverse hoeken goed belicht. Dit werd juist mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van transport- en aanverwante bedrijven, juridische, accountancy en opleidings branche.

Transport & Logistiek Nederland werd vertegenwoordigd door Sjors Jepkema. Bas Bourgonje, Feroza Brandsen samen met Lydia Gitsels zaten namens Campex aan tafel. Marco Winder vertegenwoordigt STS Stam Transport Schermerhorn. Duncan Renses; De Band Uitzendbureau. Martijn van Vugt; VRS van Vugt. Mark Koomen; Koomen Transport. Jan Bakker; Truckland. Marcel Vlaar ; Breedijk Autotransport. Gert Jan Karhof; Karhof Groep Purmerend en Marianne Zeeman vertegenwoordigde Scherp Advocaten.

De sfeer was ontspannen en plezierig, eigenlijk zoals het bij een goed gesprek hoort. Sommigen kenden elkaar al, maar er werden ook diverse nieuwe contacten gelegd na het gesprek maar ook inmiddels via Social Media. Het Rondetafelgesprek was levendig en gevarieerd en er kwamen tal van inzichten op tafel. Alleen al over de economische situatie (gaat het nu wel of niet ‘beter’) waren de meningen uiterst verdeeld.

 

OnsNoord-Holland (Onsnh.nl) … een portaal dat streeft naar het verbinden van mensen en samenwerkingen tot stand laat komen

 

Verder werd er geanimeerd gesproken over de cao, is deze inmiddels gereed of worden er nog veranderingen aangebracht. Zullen de infrastructuur van de N23, de afsluiting van de Velsertunnel consequenties hebben voor onze regio. De befaamde en beruchte Code 95 (zijn alle transportbedrijven er ‘klaar’ voor?). De gevolgen voor de onderneming door de werkkostenregeling welke veranderd per 1 januari 2015 en de nieuwe wet zekerheid en haar gevolgen voor de aanname van personeel.

Kortom een enorme variëteit aan onderwerpen! Na afloop van het Rondetafelgesprek, onder het genot van een hapje en een drankje, verzorgd door Bartels Catering uit Alkmaar, werd er nog even nagepraat en kon men nog uitgebreid netwerken.

Hanneke Tinor-Centi