Tulpen Agri sector Noord-Holland

TOPtuinbouwers

In Noord-Holland kennen wij een sterke tuinbouwsector en mooie bollenstreken. Niet alleen in Noord-Holland maar in heel Nederland wordt de sector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen als zogenaamd Topsector beschouwd. Dit betekent dat er geïnvesteerd wordt in de branche, ondernemers en tuinders om onszelf nog meer en beter te ontwikkelen, om energiebesparingen te realiseren en om van elkaar te leren.

Middels dit programma kunt u maximaal € 200.000 subsidie ontvangen voor het gehele innovatietraject en max. € 100.000 per aanvrager (dit is 35% van het totale ontwikkelingsbudget). Gaat u dit jaar van start met een innovatieve samenwerking? Laat uw projectidee dan toetsen door Nova Connect om uw subsidiekansen te berekenen, door te klikken op deze link.

Ook energiebesparing wordt gestimuleerd onder de tuinders. Naast de bekende fiscale programma’s Energie-investeringsaftrek (EIA) en Milieu-investeringsaftrek (MIA), staat momenteel ook de regeling Investeringen in energie Glastuinbouw 2016 open. Wanneer u investeert in bijvoorbeeld een tweede energiescherm, verticale ventilatoren, diffuus glas met antireflectiecoating of een biomassaketel, krijgt u tot wel € 5000 subsidie. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, dus wees er snel bij!

Naast het stimuleren en aanjagen van de Tuinbouwsector via fiscale en subsidieprogramma’s, worden ook de #TOPtuinbouwers in het zonnetje gezet via een ondernemersprijs. De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt gewonnen door de ondernemer die het meest bijdraagt aan de sector qua innovatie, duurzaamheid en imago. Naast eeuwige roem, krijgt u ook een mooi kunstwerk wanneer u de TOPtuinbouwer van 2016 wordt. Meer informatie over de criteria en aanmelden voor deze prijs kan via deze website.