TLN workshop

Training ‘Gas terug op stress’

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de training “Gas terug op stress” op maandag 22 februari in Zoetermeer.

Vrachtwagenchauffeur is een van de beroepen met de meeste werkdruk. Bij vrachtwagenchauffeurs komen verhoogde bloeddruk, snelle hartslag, hartkloppingen, zweten, en maag- en darmstoornissen vaak voor. Steeds drukkere wegen, fysieke problemen door te lang in dezelfde houding zitten, verveling op lange ritten, op tijd moeten rijden, venstertijden van gemeenten, vaak in de file staan en het voortdurende geluid van de motor zijn daar de oorzaak van.

Gezonde spanning kan geen kwaad, maar negatieve stress kan op de weg fataal zijn. Kortom, de chauffeur heeft er alle belang bij – wil hij gezond blijven – om de stress de baas te zijn. Daarom heeft TLN de training ‘Gas terug op stress’ ontwikkeld voor chauffeurs en medewerkers in de logistieke sector.

Doel van de training

Deze training geeft chauffeurs handvatten waarmee de eigen stress verminderd kan worden, om zo de veiligheid van de chauffeur zelf en van de andere weggebruikers te vergroten. Je eigen stress herkennen en hier op tijd op de juiste manier op reageren, leidt tot een betere balans en voorkomt veel ellende.

Doelgroep

De training is in principe bedoeld voor vrachtwagenchauffeurs, maar is ook geschikt voor overige logistieke medewerkers en planners. De training is ontwikkeld vanuit de praktijk; de inhoud is glashelder en laagdrempelig. De training duurt 1 dag en is opgebouwd uit verschillende onderdelen.

De inhoud van de training

• Communicatie en feedback
• Conflicthantering
• Omgaan met agressie
• Kenmerken van stress, hoe werkt het?
• Persoonlijke stressfactoren tijdig signaleren
• Omgaan met stress
• Praktijksituaties
• Persoonlijk actieplan

Stresspreventie is een noodzaak

Een derde van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door psychische klachten en stress die samenhangen met werk. Niet voor niets dat het bespreekbaar maken van stress en het tegengaan ervan door vermindering van werkdruk, maar ook de verschillende coping strategieën (manieren om stress aan te pakken), hoog op de agenda staan. Wanneer u uw werknemers een gerichte training laat volgen, werkt u actief mee aan bewust worden en stresspreventie.

Toelichting Code 95

De training kan in het kader van de verplichte nascholing gevolgd worden en telt mee voor de Code 95.

Kijk voor meer info en/of aanmelden op de site van TLN: http://www.tln.nl/Actueel/Algemeen/Gas-terug-op-stress

 

Transport & Logistiek Nederland