VW ergonomische stoelen bedrijfsauto

Waarom niet businessclass zitten in je bedrijfswagen?

Vrijwillig een hele dag op een houten keukenstoel gaan zitten zou u dat doen? Of uw rug urenlang pijnigen op een stalen bureaustoel? Vermoedelijk niet. Toch zijn autostoelen vaak niet de eerste prioriteit bij het kopen van de ideale bedrijfswagen.

Het nut van ergonomische autostoelen werd niet zo lang geleden nog nauwelijks ingezien. Een bedrijfswagen kopen werd voornamelijk met de calculator in de hand gedaan. Of men er ook fatsoenlijk in kon zitten, deed maar weinig ter zake. Dat leverde autostoelen op waarvan u als bestuurder  rugklachten kreeg door er alleen al naar te kijken. Een autostoel en rugpijn gingen helaas hand in hand.

Eigenlijk onbegrijpelijk aangezien de bedrijfswagen tegenwoordig een mobiel kantoor, opbergruimte en kantine in één is waarin u soms uren achtereen doorbrengt. Terwijl op kantoor al veel aandacht werd besteed aan de werkomgeving en ergonomie – om (rug)klachten en ziekmeldingen te voorkomen – bleef dat bij veel autofabrikanten een ondergeschoven kindje.

Voor iedereen een passende chauffeursstoel

Voor Volkswagen Bedrijfswagens is de ergonomie van het interieur en de autostoel al decennialang een van de speerpunten. Zij doen hun uiterste best om een ‘gemiddelde stoel’ te ontwikkelen waarin elke Europeaan lekker zit. Dat is niet zo eenvoudig, want de chauffeursstoel moet comfort bieden aan kleinere chauffeurs, maar ook aan gebruikers van bovenmatige lengte of gewicht. Wij Nederlanders steken niet zelden letterlijk boven de standaardmaten uit. Onderzoek leert dat mannen en vrouwen in ons land respectievelijk 3% en 2% groter zijn dan de doorsnee Europeaan. Bovendien zijn wij door de jaren heen uitgedijd en zwaarder geworden.

De juiste zithouding in uw auto

De bedrijfswagens van Volswagen rijden dankzij hun inspanningen even comfortabel als een Volkswagen Passat, maar dan een stuk groter. Volkswagen biedt een autostoel voor ieder lijf en budget. Nieuw is de optionele elektrisch verstelbare ergoComfort-stoel, die zowel voor de bestuurder als de voorpassagier verkrijgbaar is. Zo wordt de ‘gemiddelde autostoel’, de beste autostoel.

Comfortabel en ergonomisch

De ergonomische autostoel die beschikbaar is voor de Amarok en de nieuwe Crafter wordt aangeraden door de Aktion Gesunder Rücken e.V., een onafhankelijke organisatie van doctoren en therapeuten die de rug als specialisme hebben. Waar het eerder vaak alleen mogelijk was om de leuning naar wens in te stellen en de stoel te verschuiven, zijn er nu veel meer opties. Zo is de geveerde ergoComfort-stoel 14-voudig instelbaar en op basis van individuele afmetingen af te stellen. Ook de zithoogte, lengtepositie, breedte van de lendensteunen en de hoek van de rugleuning en zitting zijn aan te passen.

Ontspannende extra’s

Nog wat andere specificaties: de stoel heeft twee armleuningen (bij de Crafter), de diepte is instelbaar en stoelverwarming en leer zijn voor ieder model optioneel beschikbaar. Daarnaast heeft Volkswagen op de Crafter ook de ergoActive- stoel mét massagefunctie. In deze businessclass ergonomische autozetel zit u dus altijd ontspannen achter het stuur.

 

Foto & Bron: VW Bedrijfswagens