Champignon Pancetta Spaghetti

Weekend tip: champignon & pancetta Spaghetti

Lekker eenvoudig. Dat is dit recept voor Champignon & Pancetta Spaghetti. Met slechts 8 ingrediënten zet je deze overheerlijke pasta vanavond binnen een kwartier op tafel. Een prima start van je welverdiende weekend!

Nodig voor 4 personen:

  • 400 gram gedroogde spaghetti
  • 200 gram pancetta, dun gesneden
  • Olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 600 gram witte champignons, in dikke plakken
  • 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • ½ kop peterselie, gehakt

Zo klaar maken:

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de pancetta al roerend in 5 minuten krokant. Leg apart op een bord. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook 4 minuten. Voeg de champignons toe en roerbak op hoog vuur 4 minuten. Giet de spaghetti af en doe terug in de warme pan. Voeg de pancetta, champignonmengsel en 1 eetlepel olijfolie toe. Roer alles op laag vuur gedurende 2 minuten goed door elkaar. Haal de pan van het vuur. Roer de peterselie en de helft van de Parmezaanse kaas door het gerecht. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.

Bron + Foto: ChampignonIdee